To je to što me zanima!

Hrvatska protiv Furije igra u Elcheu, gradu boli, tuge i suza

Bio je čovjek iznimnog karaktera i vedrog duha. Bio je omiljen među “vatrenima”, borac za kojeg nije postojao termin - nemoguće. Čak i kad su mu 2011. dijagnosticirali tešku bolest, nije se predavao...
Vidi originalni članak

Bio je 4. lipanj 2012. Pet ujutro. Vidio sam poziv Dubravkove supruge Višnje, javila mi je da je Dudo preminuo u bolnici u Elcheu. I čim sam vidio da Hrvatska igra u Elcheu, vratile su mi se bolne uspomene. Bio sam tamo kad sam ga vozio na kemoterapije i nikad poslije, ispričao je Saša Pavličić Bekić, bratić pokojnog Dubravka.

Bio je čovjek iznimnog karaktera i vedrog duha. Bio je omiljen među “vatrenima”, borac za kojeg nije postojao termin - nemoguće. Čak i kad su mu 2011. dijagnosticirali tešku bolest, nije se predavao. Terapija na koju je išao u početku je dala pozitivne rezultate, čak je tijekom zime odveo suprugu i djecu u Andaluziju na skijanje. Međutim, desetak mjeseci kasnije liječnik ga je pozvao i rekao: “Idi doma i pripremi obitelj na najgore. Potom se vrati da pokušamo još nešto”. U srijedu, 4. travnja 2012. u pet ujutro, u 45. godini ugasnula je i posljednja nada. Za Hrvatsku je imao 22 nastupa.

- Najdraža mu je bila utakmica protiv Španjolske u Valenciji, svi su nas podcijenili, bili smo autsajderi i pobijedili 2-0 - kaže bratić Saša. 
Dudo je bio obiteljski čovjek, cijeli život podredio je supruzi Višnji i troje djece. Kći Tea je profesionlna tenisačica, a sinovi Tin i Luka igraju nogomet - prvi u Segesti, drugi u španjolskom Alicanteu.

- Tata je često sa mnom igrao nogomet, ali i sve druge sportove. Volio je i padel, to smo i svi mi djeca igrali, ali nogomet je ipak bio broj jedan. Lopta mi je u nogama otkad sam prohodao, a tata me učio prve elemente. Kako dodati loptu, kako pucati... Kasnije bismo se zabavljali tako da mi on zada koliko puta moramo tehnicirati, ili na nozi ili na glavi, i kaže: ‘Ako uspiješ, vodim te u aquapark!’ I uvijek se držao obećanja - pamti Tin.

Dudo je, to morate znati, bio sjajan zafrkant. Obožavao je šale. I na tuđi i na svoj račun. 

- Jednom je Janka Jankovića, koji je igrao u Oviedu, nazvao i rekao da je u zatvoru. Pazite, od Ovieda do Alicante ima gotovo 900 kilometara. Janko je sjeo u auto i vozio cijelu noć. I kad je došao, Dudo mu je rekao da je 1. april - kaže Saša. Dudo je djecu odgajao u hrvatskom duhu i cijela obitelj, iako su zavoljeli Španjolsku, gdje žive, navijat će za Hrvatsku.

- Imam španjolsko državljanstvo, ali osjećam se kao Hrvat. Tako sam odgojen. Sve hrvatske reprezentacije pratim. Nogomet, rukomet, košarku... Sve. Najdraže mi je kad Hrvatska pobijedi Španjolsku, kao na Euru u Francuskoj. Uh, kako sam provocirao ove svoje gore... - rekao je Tin.

Duh Dude Pavličića živi s “vatrenima”. Nogometni zaljubljenici pamtit će ga kao briljantnog stopera, sjajnog u skoku i iznošenju lopte, a prijatelji po višesatnim partijama bele nakon kojih su poraženi morali popiti goleme količine vode. Neka večeras u Elcheu “vatreni” odigraju onako kako je radio Dudo - do zadnje kapi znoja.

VIDI OVO! 10 zanimljivosti koje niste znali o Ivanu Rakitiću!

Idi na 24sata

Komentari 24

  • pero307 11.09.2018.

    Nadam se da ce Santini i Pjaca professor veetase... osteti se nedostatak Mandzukica

  • Fahri Musliu Junior 11.09.2018.

    Koja morbidna najava utakmice. Strašno!

  • No diggity 11.09.2018.

    Ženi ću reć da idem na trening, pa nakon tog s drustvom pogledat tekmu....otic cu zapravo do jedne ljubavnice, nakon nje do druge, sve su mlade u ranim 20--tima, pa dok ne dosade i nadem nove, a neke cak i dijelim s frednovima.....raznovrsno onak da saram uokolo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare