To je to što me zanima!

Japanka koja ne priča japanski s topom u ruci uništila Serenu!

Naomi je, iako ne govori japanskim jezikom kojeg samo razumije, postala prva japanska igračica u povijesti koja je osvojila neki Grand Slam. Sa samo 20 godina uspjela je pobijediti najveću ikad, Serenu Williams
Vidi originalni članak

Sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća na jednom njujorškom sveučilištu dogodila se ljubav. Prava studentska...

Japanka Tamaki Osaka upoznala je Haićanina Leonarda Françoisa na jednom predavanju i za Leonarda nije bilo dileme - krenuo je odmah nakon stjecanja diplome u Japan uvjeriti Tamakine roditelje da je on muškarac života njihove Tamaki.

Početkom 1996. u japanskoj Osaki rodit će im se prva kćer Mari, a godinu kasnije na svijet u istome gradu stiže mala Naomi.

Startom novog tisućljeća obitelj seli u SAD gdje će se kod obje sestre roditi velika ljubav prema tenisu što će im kasnije postati životni poziv.

Naomi je, iako ne govori japanskim jezikom kojeg samo razumije, postala prva japanska igračica u povijesti koja je osvojila neki Grand Slam. Sa samo 20 godina uspjela je pobijediti najveću ikad, Serenu Williams.

FINALE US OPENA Skandal: Serena je 'flipnula'! Vrijeđala, razbijala i - izgubila

Završilo je 6-2 i 6-4 za Osaku, a Serena je povijesni događaj za japanski sport pretvorila u gotovo pravi cirkus, iako joj je mlađa sestra Williams uzor.

- Kad sam bila djevojčica uvijek sam sanjala da igram protiv Serene u finalu Grand Slama. Uvijek sam se pitala na terenu dok bih igrala 'što bi sada Serena učinila'. Igrati protiv nje je ostvarenje sna za mene - pričala je Naomi uoči US Opena pa dodala:

- Ma volim ju!

Starija sestra s kojom igra u 'dublu' nije joj jedina sličnost sa Serenom.

Krasi ju razoran servis, pamti se onaj iz 2016. baš na US Openu kada je ispalila lopticu 201.2 km/h čime je zauzela deseto mjesto na vječnom poretku.

Njen talent Serena je prepoznala prije dvije godine.

- Ona je uistinu mlada, ali vrlo agresivna. Stvarno dobro igra, talentirana je i strašno opasna.

Naomi je izvan terena obična djevojka. Recimo, obožava Pokemone. Na jednoj pressici novinar ju je upitao o ciljevima u karijeri.

- Želim bit gdje nitko nije, gore iznad oblaka - započela je uvodnu pjesmu planetarno popularnog japanskog crtića pa zbunila auditorij. 

- Oprostite, to je citat iz Pokemon pjesme. Ali da, želim biti najbolja i ići do kraja, koliko god mogu.

Do ovogodišnjeg US Opena najveći uspjeh bilo joj je četvrto kolo Australian Opena ove godine, a u karijeri je dosad zaradili nešto iznad sedam milijuna dolara. Njen trener Sascha Bajin smatra da je ona potencijal za velike stvari, baš kao Serena.

- Vjerujem da može igrati na tom nivou. Jako je snažna, odlična na servisu, ali još mora postati agresivnija kao Serena. Guram je u tom smjeru. Ona je izvan terena sramežljiva, dok sam radio sa Serenom, ona je bila otvorenija i prodornija. Ipak, Naomi je na terenu prava šefica. 

To je i pokazala osvajanjem US Opena čime polako ulazi u samu elitu. Trenutačno je 19. tenisačica svijeta, a od ponedjeljka slijedi veliki skok.

Legendarna Serena Williams, koja će za 18 dana napuniti 37 godina, tako je ostala na 23 osvojena "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, jednim manje od Australke Margaret Court. Williams je posljednji naslov osvojila u Melbourneu prošle godine nakon čega je uzela pauzu zbog rođenja kćerke.

Na posljednja dva "grand slama" je igrala u finalu, ali u Wimbledonu je bolja bila Njemica Angelique Kerber, a u New Yorku Osaka. 
 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 09.09.2018.

    Isto puno "Hrvata" koji, niti govore, niti žive na teritoriju RH, niti ikada misle doći živjeti Hrvatsku, glasuju, određuju mi život, i doslovno me maltretiraju putem STRANKE, koja je zaostala, nazadnjačka ( škola, obrazovanje) u debeloj sprezi s crkvom ( a ta je pak puštena s lanca!), prepuna krkana i ex članova komunističke partije Jugoslavije i koja sve radi da ništa ne uradi.

  • vickozec 09.09.2018.

    Japanski odgoj,ponizna al ponosna

  • 09.09.2018.

    Simpa curetak, skromna udaračica kako bi se reklo, valjda neće nestati kao Stephens na 10-ak mjeseci nakon ovakvog trijumfa

Komentiraj...
Vidi sve komentare