To je to što me zanima!

Kadeti bez finala rukometnoga Eura, za broncu protiv Danaca

Hrvatska rukometna reprezentacija do 18 godina izgubila je u Varaždinu od Islanđana 30-26. U finalu Islanđane čekaju Šveđani, a Hrvatska će igrati za broncu protiv jake Danske...
Vidi originalni članak

Nije išlo, kadetska rukometna reprezentacija Hrvatske nije nikako mogla uloviti Islanđane koji su već sredinom prvog poluvremena otišli na četiri gola viška (10-6) i više niti jednom nisu dopustili Hrvatskoj da preuzme vodstvo. 

Hrvatska se u nekoliko navrata vratila u egal, ali Islanđani su nakon time outa 11 minuta prije kraja, kad je Hrvatska stigla samo na "minus jedan", gurnuli loptu u ruke fenomenalnom lijevom vanjskom Thrastarsonu. On je zabio tri gola u nizu i tu je praktički bio kraj. Ukupno nam je zabio čak deset golova taj supertalentirani lijevi vanjski, očito buduća velika zvijezda islandskoga rukometa.

Lijeva strana islandskoga napada propisno je izbušila naš golmanski dvojac Purić-Lučin. Jer uz Thrastarsona je briljiralo lijevo krilo Dagur Gautason sa šest golova.

Nikako naši nisu uspjeli iskoristiti činjenicu da Island uopće nema desno krilo nego tamo igra dešnjak. Tamnoputi Stiven Tobar Valencia uspio je zabiti četiri od pet šuteva s desnoga krila. 

Kod Hrvatske najefikasniji Ante Ivanković sa šest golova, Purić je imao 12 obrana, u jednom trenutku je zaustavio četiri napada Islanđana u nizu i vratio "kauboje" u igru, ali dalje nije išlo. Izgubili su 30-26.

Gianfranco Pribetić zabio je četiri gola, kao i Fran Mileta.

Hrvatska će u nedjelju u 15 sati igrati za broncu protiv Danske, također u Varaždinu. Danci su nas jednom već pobijedili u skupini, a danas su uvjerljivo izgubili polufinale od Švedske 31-22. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Rukometfan 18.08.2018.

    Jedini razlog zbog kojeg je Hrvatska sinoć izgubila i što je islandski lijevi vanjski zabio 10 golova je igrač s brojem 15 koji je šupalj kao švicarski sir. Preko njega je palo najmanje 15 golova i malo je čudno što nitko od stručnog stožera to "nije vidio ili prepoznao".. po tko zna koji put, u Hrvatskoj postoje igrači koji "moraju" igrati nauštrb onih koji znaju igrati...

  • 17.08.2018.

    izgubit doma od islanda.. kad je island igrao rukomet?

Komentiraj...
Vidi sve komentare