To je to što me zanima!

Leteći Perišić, hobotnica Suba, maratonac Broz pisali povijest

Hrvatska je osim osvojenog srebra i nagrade za najboljeg igrača turnira, oborila i još neke rekorde. Tako je Ivan Perišić pretrčao najviše, a Danijel Subašić izjednačio rekord s najviše obranjenih penala...
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija obilježila je Svjetsko prvenstvo u Rusiji te osim srebra pokupila i par rekorda.

Naime, Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira, a Ivan Perišić i Danijel Subašić oborili su neke povijesne rekorde.

Ivan Perišić poznat je po svojoj fantastičnoj fizičkoj spremi, a to je na Svjetskom prvenstvu i nakon naporne klupske sezone pokazao. Perišić je na Mundijalu u Rusiji pretrčao 72.5 kilometara, što je najviše od svih igrača na ovom prvenstvu. Vrijedi napomenuti kako je Perišić igrao svih sedam utakmica. Na drugome mjestu s najviše pretrčanih kilometara nalazi se još jedan Hrvat, a to je Luka Modrić s 72.2 kilometara. Rekordi Xavija (80km) u JAR-u 2010. te Thomasa Müllera (84km) u Brazilu 2014. ipak nisu uspjeli nadmašiti.

Rekord je postavio i Marcelo Brozović s najviše pretrčanih kilometara na jednoj utakmici. On je na utakmici protiv Engleske pretrčao 16 kilometara što je najviše u povijesti svjetskih prvenstava.

Danijel Subašić fascinirao je sve svojim obranama u Rusiji, a sa četiri obranjena penala pridružio se legendarnom Haraldu Schumacheru i Sergiju Goycocheei koji su to također uspjeli napraviti... Također, postao je prvi golman nakon Portugalca Ricarda s obranjena tri penala u raspucavanju...

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 19.07.2018.

    Srušili smo mi rekord i po broju primljenih golova u finalu. Jedino Švedska 1958 godine ih je primila više

  • 19.07.2018.

    Osim penala Subašić na ovom SP pod milim bogom nije ništa obranio. Skoro sve golove dobio je izvan 16 m i kod svih nije se ni pomaknuo. Izlazak na centrašuteve ajme majko. S ovakvim golmanom i lijevim bekom koji cijeli turnir nije uputio ni jedan centrašut pred suparnički šesnaesterac ovaj plasman u finale je čudo božje.

  • MarioMisir 19.07.2018.

    Eto ti bi majstore bio bolji🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare