To je to što me zanima!

Lončarići doveslali do svjetske bronce u dvojcu bez kormilara

Iako nisu uspjeli obraniti naslov svjetskih juniorskih prvaka, blizanci Patrik i Anton Lončarić, članovi osječkog Iktusa, u repasažu za polufinale odveslali su svjetski juniorski rekord popravivši ga za gotovo pet sekundi
Vidi originalni članak

Još jednu u nizu medalja s velikih natjecanja Hrvatskoj su osigurali blizanci Patrik i Anton Lončarić. Sa veslačkog Svjetskog juniorskog prvenstva u češkim Račicama u Osijek se vraćaju s broncom. 

U repasažu za polufinale izveslali su najbrže juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara (6:27,910). Rezultat star dvije godine popravili su za gotovo pet sekundi. U finalu su vodili, no, gotovo u fotofinišu izgubili su zlato. Ipak, s broncom nije nitko nezadovoljan. Iako nisu obranili naslov svjetskih prvaka, pokazali su da su u samom svjetskom vrhu. 

Jučer su osim braće Lončarić u B finalu veslala tri naša četverca. Četverac bez kormilara je stigao prvi i tako zauzeo ukupno 7. mjesto, četverac s kormilarom bio je drugi u B finalu (8. u ukupnom poretku), a četverac na pariće završio je 11. na svijetu. Uspjeh je tim veći što su većina juniorskih posada još i sljedeće godine juniori. 

Kod djevojaka su jako dobro veslale Arija Cvitanović i Izabela Krakić koje su završile Svjetsko prvenstvo na 13. mjestu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ljubo Ćesić Rojs 13.08.2018.

    Koje ljeto bože dragi. Bravo naši

Komentiraj...
Vidi sve komentare