To je to što me zanima!

Mansour: Ovo je Hrgoviću meč života, a meni tek jedan u nizu

Veliki boksački spektakl očekuje nas 8. rujna u Areni Zagreb, a danas je u Esplanadi održana konferencija kojoj su prisustvovali glavni akteri subotnjeg događaja, Filip Hrgović i Amir Mansour...
Vidi originalni članak

Još je samo tri dana ostalo do velike borbe između Filipa Hrgovića (26) i Amira Mansoura (46) za internacionalni pojas prema WBC-u, a danas je u zagrebačkoj Esplanadi održana konferencija uočiu spektakla koji će se održati u Areni Zagreb. Hrgović će se za naslov boriti protiv 20 godina starijeg borca.

Konferenciju je otvorio vlasnik promocije koja je zaslužna za cijeli događaj, Kalle Sauerland.

- Prepoznali smo Filipa kao Mavrovićevog nasljednika i vjerujemo da može osvojiti naslov svjetskog prvaka. Jako je marljiv boksač i mislimo da je Mansour jako težak boksač, no očekujemo da će Filip postati svjetski prvak. Ovo će mu biti šesta borba - rekao je Sauerland

Prvi se od boraca novinarima obratio se Amerikanac Mansour koji ima čak 46 godina, no i dalje ne odustaje od svoje najveće ljubavi - boksa

- Posjetio sam mnoge zemlje prije nastupa, i ovo je boks. Ono što bi htio istaknuti da sam počašćen što sam mogao doći u ovu zemlju. Mislim da kao borci moramo biti zadovoljni što imamo priliku upoznati druge kulture i boriti se u drugim zemljama - započeo je Amir Mansour konferenciju te pokazao veliko poštovanje prema Hrgoviću.

- Kada vidite boksača koji zastupa svoju zemlju na olimpijskim igrama i tamo osvoji broncu možete jedino iskazati poštovanje. Što se tiče ringa, 46 mi je godina i čast mi je što mogu nastupati i što me se smatra teškim protivnikom. Ovo je za Filipa nastup života, a ja radim ono što sam radio već puno puta. Filip je taj koji se bori za taj naslov i on će morati probuditi ratnika u sebi ako želi pobijediti. Ja sam veliki ljubitelj boksa i jedva čekam vidjeti što može Hrgović pokazati u toj borbi. I kada zvonce u ringu označi početak borbe, vidjeti ćemo dva muškarca od kojih je jedan ovo puno puta prošao, a drugome je ovo prvi put.

Amerikanac je čak osam godina proveo u zatvoru zbog dilanja kokaina, no smatra da vrijeme provedeno tamo nije imalo utjecaja na formiranju njega kao boljeg sportaša.

- Zatvor ne mijenja ništa kod sportaša. Jedino što sam tamo mogao raditi je sanjarenje da ću postati svjetski prvak. Tamo sam čitao knjige i trenirao te mislim da sam postao bolja osoba. No, ne mogu zahvaliti zatvoru na tome što sam postao bolji sportaš - iskren je Mansour.

Nakon njega riječ je dobio čovjek zbog kojeg se cijeli ovaj događaj i održava, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović.

- Drago mi je da se sve ovo događa zbog mene, ostvario mi se san. Osjećam se odlično, trenirao sam kao nikad dosad, s novim trenerom sam radio na nekim nedostatcima i mislim da sam bolji nego kad sam otišao u Miami - rekao je Filip, no naljutila ga je izjava njegovog protivnika.

- To nije istina da je ovo nešto novo za mene, ja sam boksao preko 12 godina i imam preko 100 mečeva u amaterskom boksu. Borio sam se sa svim najboljim amaterima i mogu reći da se ne bojim nikog i pokazati ću u subotu da ovo nije ništa novo za mene. Mislim da je Amir zahtjevan ispit za mene i jako ga poštujem. On je odličan borac i jako hrabar te mislim da neće biti lagan meč. No, to nije ništa novo za mene i spreman sam za Amira - odgovorio je Hrga.

Borci tijekom meča imaju velikih mentalnih oscilacija, a upravo su to novinari pitali Hrgovića i njegovog novog trenera Pedra Diaza.

- Filip je sam svoj psiholog. Smatram da ako je tijelo spremno i ako je borac fizički spreman, sve će biti u redu - kratko je odgovorio Diaz, a Filip je dodao:

- Ni Pedro me ne može pripremiti na psihološke stvari. To je sve na meni i kako ću se nositi s tim. Sve je na meni kada počne borba - rekao je sjajni boksač te emotivno zaključio konferenciju

- Moram još jednom zahvalit svima, moram zahvaliti svome promotoru Sauerlandu koji je sve ovo organizirao. Moram zahvaliti svome timu s kojim sam radio do odlaska u Ameriku i s kojim ću nastaviti raditi. Zahvala ide i novome treneru Diazu i njegovom timu koji su me pripremili za ovu borbu. Sretan sam što se sve ovo događa i da će to biti veliki spektakl - zaključio je Hrga.

Filipu će ovo biti borba broj šest u profesionalnom boksu te je dosad svaki put pobijedio, a s druge strane će mu stajati 36. boksač svijeta s omjerom 23-2-1 uz 16 nokauta. No, na krilima domaće publike i sjajne fizičke spreme, Filip se ima pravo nadati pobjedi protiv 20 godina starijeg boksača. Veliki boksački spektakl u Areni Zagreb počinje u subotu u 19 sati, a prijenos će biti na RTL-u.

 

VIDI OVO! Što vaš WC papir govori o vama?

Idi na 24sata

Komentari 35

  • samo_pozitiva 05.09.2018.

    Navijam za Hrgovića ali nervira me što je dečko žešći mramor!

  • Papatest 05.09.2018.

    Taj je isti Mirko bori se s penzionerima

  • Pravilobr2 05.09.2018.

    Hrgovic je buduci apsolutni vladar Super teske kategorije. Cudi me uopce kako je ovaj djed smio odluciti da udje Hrgovicu u ring? Pa Mehammad Ali u najboljim danima popio bi batine od Hrgovica a kamo li ovaj djedica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare