To je to što me zanima!

Mektić i Poljakinja u finalu US Opena u mješovitim parovima

Mektić i Rosolska će se za svoj prvi Grand Slam boriti protiv višestrukih Grand Slam pobjednika u konkurenciji muških, ženskih i mješovitih parova, Amerikanke Mattek-Sands i Britanca Jamieja Murraya
Vidi originalni članak

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić i 32-godišnja Poljakinja Alicja Rosolska probili su se u finale konkurencije mješovitih parova na US Openu pobijedivši u polufinalu Kineskinju Shuai Zhang i Australca Johna Peersa 2-6, 6-4, 10-7.

Mektić i Rosolska će se za svoj prvi Grand Slam trofej boriti protiv višestrukih Grand Slam pobjednika u konkurenciji muških, ženskih i mješovitih parova, Amerikanke Bethanie Mattek-Sands i Britanca Jamieja Murraya koji su sa 6-4, 2-6, 10-8 u polufinalu nadigrali američki par, Christinu McHale i Christiana Harrisona.

Mektić može postati treći hrvatski tenisač u povijesti i treći u ovoj sezoni s naslovom pobjednika u mješovitim parovima te drugi koji je do trofeja stigao na US Openu, gdje je 2016. godine Mate Pavić trijumfirao s Njemicom Laurom Siegemund.

Pavić je osvojio i ovogodišnji Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowskom, a u Roland Garrosu je Ivan Dodig osvojio trofej u paru s Tajvankom Latishom Chan.

Finalni meč u konkurenciji mješovitih parova na rasporedu je u petak, uoči polufinalnih dvoboja pojedinačne konkurencije kod tenisača.

US Open, mješoviti parovi - polufinale

B. Mattek-Sands / J. Murray (SAD-VB) - C. McHale / C. Harrison (SAD) 6-4, 2-6, 10-8

A. Rosolska / N. MEKTIĆ (Polj-HRV) - S. Zhang / J. Peers (Kin-Aus) 2-6, 6-4, 10-7

VIDI OVO! Što vaš WC papir govori o vama?

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Simulacija_stimulacija 07.09.2018.

    Kakav glupi naslov...a što da su Poljaci napisali " Rosolska i Hrvat u finalu"? Valjda se ljude oslovljava s imenom.

  • Pravilobr2 06.09.2018.

    Đoković lagano izborio polufinale US Opena NOVAK ĐOKOVIĆ izborio je polufinale US Opena nakon što je lagano u tri seta svladao Australca Johna Millmana 6:3, 6:4, 6:4 nakon nešto manje od tri sata igre. Millman je pružio solidan otpor, ali nije uspio napraviti još jedno iznenađenje nakon izbacivanja Rogera Federera u osmini finala. Po jedan break u prva dva seta bio je dovoljan srpskom tenisaču za osvajanje istih. U posljednjem setu je dva puta oduzimao servis Millmanu, a Australac je jednom uspio napraviti break Đokoviću, na kraju ne dovoljno za ozbiljnu prijetnju. Koliko je Đoković bio bolji dovoljno govori činjenica da je očajno iskorištavao prilike za oduzimanje servisa protivniku. 4/20 bila je iskoristivost break-lopti srpskog tenisača pa možemo zaključiti da je Millman na kraju dobro i prošao. Đoković u polufinalu ide na Japanca Keija Nishikorija, koji je u drami u pet setova izbacio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare