Najslavniji fotograf SP-a dolazi u Hrvatsku: To ne mogu odbiti!

Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu, kaže Yuri Cortez
Vidi originalni članak

Yuri Cortez, fotoreporter koji je iz nesvakidašnjeg kuta zabilježio slavlje hrvatskih nogometaša nakon gola Marija Mandžukića kojim je naša reprezentacija došla do pobjede nad Engleskom i izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, dobio je poziv Hrvatske turističke zajednice da sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, što će i učiniti krajem kolovoza ili početkom rujna ove godine.

- Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo je slavlje hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri, koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti - istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji je osobno kontaktirao 53-godišnjeg Salvadorca, voditelja meksičkog dopisništva francuske novinske agencije AFP.

Cortez je poziv prihvatio s velikim oduševljenjem.

- Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu - rekao je u telefonskom razgovoru Cortez, stoji u priopćenju HTZ-a.

- Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj Yuri će započeti u Zagrebu, a nakon toga pokazat ćemo mu sve ono najbolje od Hrvatske, našu obalu, otoke, ali i hrvatsku kontinentalnu ponudu. Potrudit ćemo se prirediti mu odmor za pamćenje - dodao je Staničić. 

Idi na 24sata
Komentari (61)
 • Pjaca20

  Evo maloprije je i facebook stranica 9GAG koju prati 40mil ljudi podijelila promotivni video Hrvatske turisticke zajednice. Pa neka onda opet netko poput Aleksandra Stankovica kaze kako nasi nogometasi poput Modrica nisu abmasadori Hrvatske nego iskljucivo sebe samih.

  19. 7. 2018,   12:08
 • Lopud

  Bravo za Turističku zajednicu, tako se nastavlja rad na promociji Hrvatske!

  19. 7. 2018,   12:12
 • XXL

  Tog čovjeka treba ugostiti na Brijunima,a ne R. Šerbedžiju.

  19. 7. 2018,   12:27
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.