To je to što me zanima!

Naomi prva Japanka u finalu Grand Slama, čeka je Serena

Američka tenisačica Serena Williams i Japanka Naomi Osaka igrat će u subotu u finalu grand slam turnira US Open. Serena je do finala došla pobjedom nad Sevastovom dok je Naomi svladala Madison Keys
Vidi originalni članak

Dvadesetogodišnja Japanka je u polufinalu u dva seta sa 6-2, 6-4 svladala prošlogodišnju finalisticu Amerikanku Madison Keys i tako si osigurala svoje prvo finale grand slam turnira u karijeri. Ovim plasmanom se upisala u povijest jer je prva japanska tenisačica koja će igrati u finalu nekog grand slam turnira.

- Kada sam bila mala sanjala sam da igram sa Serenom u finalu grand slam turnira. To mi sada izgleda nadrealistično - priznala je mlada japanska tenisačica.

Šesnaest godina starija Serena Williams je u polufinalu sa 6-3, 6-0 bila bolja od Latvijke Anastasije Sevastove. Za latvijsku tenisačicu ovo je bilo prvo polufinale nekog grand slam turnira.

Williams, koja se na teniske terene vratila u ožujku nakon što je u rujnu prošle godine rodila svoje prvo dijete, u karijeri je osvojila 23 grand slam naslova i ovo joj je deveto finale US Opena. Ukoliko bude slavila u finalu u subotu Serena, 26. tenisačica na WTA ljestvici, izjednačit će apsolutni rekord po broju osvojenih trofeja na Touru kojeg drži Margaret Court.

Također će se priključiti malom broju majki tenisačica koje su osvojile neki turnir poslije rođenja djeteta. Court je to uspjelo 1973., godinu dana nakon što je rodila prvo dijete, i tada je u svojoj 31. godini osvojila "mali grand slam" (Australian Open, Roland-Garros i US Open). Belgijka Kim Clijsters je to ostvarila 2009. kada je 19 mjeseci nakon rođenja kćerke Jade slavila u finalu US Opena. 

VIDI OVO: Koji horoskopski znak je najbolji u krevetu?

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Armin van Buuren 07.09.2018.

    Sjećam se kada sam prije par godina gledao prvi put Osaku protiv naše Lučić-Baroni,odmah se vidjelo da ima potencijala za uspješnu karijeru.Imao sam 2 favorita u ženskom dijelu turnira Osaku i Sabalenku i šteta što su se susrele toliko rano u 1/8 finala i vjerujem da je Sabalenka prošla taj meč da bi i ona dogurala do finala kao što je to napravila Osaka.Zanimljiva stvar je da je Osaka od 6 svojih mečeva 3 meča završila prije jednog sata igre....Kako će to izgledati protiv Serene teško je reći,ali nadam se dobrom otporu jer Serena od Henin nema prave konkurentice.

  • čoviksjuga 07.09.2018.

    Osaka igra impresivno ovaj turnir. Biti će to ravnopravno finale.

  • Xyster 07.09.2018.

    Njoj je majka Japanka dok joj je otac Haićanin, te iako se rodila u Japanu živjela je u Americi. Iako je to manje bitno, bitno je da ona danas ima samo japansko državljnstvo jer japanska vlada osobama starijima od 20 godina ne dopušta posjedovanje dvojnih državljanstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare