To je to što me zanima!

Ništa od polufinala! Hrvatska teško stradala i od Francuske

Na Europskom juniorskom rukometnom prvenstvu Hrvatska je u drugom krugu izgubila od Francuske 37-28 i time ostala bez bodova u drugoj skupini. Ostaje nam još susret protiv iznenađenja prvenstva Portugala
Vidi originalni članak

S ovakvom obranom, kakvu igraju izabranici Vladimira Vujovića, teško se može nešto napraviti. Zapravo, ako ćemo biti realni, nemoguće. Protiv Španjolske smo u prvom poluvremenu primili nestvarnih 20 golova, dok smo protiv Francuske u prvih 30 minuta inkasirali čak 18. U takvom odnosu snaga teško se može očekivati bilo što, a kamoli pobjeda. Hrvatska je izgubila od Francuske 37-28 i tako ostala bez šanse za ulazak u polufinale EP-a.

Bilo je situacija u prvom poluvremenu u kojima je Hrvatska čak i mogla nešto napraviti, primjerice, gubili smo 16-14 i imali napad, no udarac Bahtijarevića završio je u stativi. U sljedeće dvije minute Francuzi rade 2-0 i na poluvrijeme odlaze s četiri gola prednosti.

U drugom dijelu naši su nastavili kao u prvom. Katastrofalna obrana i već nakon tri minute nastavka Francuzi su otišli na 21-15 i tu je praktički utakmica završena. No, nekim čudom Hrvatska se uspjela vratiti na 21-18 i imali smo čistu kontru koju je Repušić zapucao. Točnije, darovao je golmanu loptu u ruke. I tu je bio kraj. Uslijedio je potpuni raspad sistema, početničke pogreške pa je u 50. minuti bilo 32-23 za Francuze, na kraju -9 uz nevjerojatnih 37 golova u našem golu. 

Naš najefikasniji igrači bili su Halil Jaganjac i Ivan Martinović koji su zabili svaki po sedam golova. Francuska je jednostavno bila bolja u svim segmentima i utakmicu je rutinski privela kraju. Jer, da biste makar konkurirali, golmani vam moraju nešto obraniti. A naši Ereš i Panjan nisu obranili gotovo ništa, a obrana je bila, malo je reći, katastrofalna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • potparol.fr 24.07.2018.

    Francuzi su to.

  • chicano 24.07.2018.

    ma nemozemo mi na kraj sa francuzima ni u kojem sportu.polako zabrinjavajuce

  • Ljubo Ćesić Rojs 24.07.2018.

    Ne leže nam Francuzi nigdje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare