To je to što me zanima!

Osvojila dva olimpijska zlata, a više nikada neće moći hodati...

Govorila sam si: 'Diši, diši, diši', a onda sam vidjela kako ležim. Kad sam skinula tenisice, znala sam da je gotovo s hodanjem, izjavila je nesretna Njemica na konferenciji za medije u Berlinu
Vidi originalni članak

Kristina Vogel na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojila je timsko zlato u biciklizmu u sprintu, da bi četiri godine kasnije to ponovila u individualnoj konkurenciji u Riju. Čak 11 puta bila je svjetska prvakinja.

A onda joj se život promijenio iz temelja. Na jednom treningu u lipnju je pala i pretrpjela tešku ozljedu kralježnice i prsa u Cottbus sportskom centru:

- Ubrzo sam shvatila da više neću moći hodati - rekla je Vogel na konferenciji za medije u Berlinu.

- Suze mi neće pomoći. Što je, tu je. Spremna sam za ovaj izazov i pokušat ću izvući najviše iz toga. Govorila sam si: 'Diši, diši, diši', a onda sam vidjela kako ležim. Kad sam skinula tenisice, znala sam da je gotovo s hodanjem - izjavila je nesretna Njemica.

Ipak, 27-godišnjakinja ne očajava. U ovom slučaju mnogi bi klonuli duhom, ali cjeloživotno bavljenje sportom pomoglo joj je u dobivanju stava s kojim se nikad ne predaje:

- Pitanje 'zašto ja' nas neće dovesti nikamo. Želim se vratiti u život, a ne ovisi o nečijoj pomoći. Moram koristiti snagu koju sam imala u natjecanjima.

- Prvi put u životu imam vremena donijeti odluke za sebe, biti slobodna i učiti korak po korak ono što moram. Želim to napraviti zbog biciklizma, želim biciklizmu nešto vratiti - poručila je hrabra Njemica.

Nesreća se dogodila u sudaru s nizozemskim biciklistom kojeg nije imenovala. Nešto slično već je doživjela 2009., kada ju je na biciklu udario minibus pa je neko vrijeme bila u umjetno induciranoj komi. Ovaj put, posljedice su teže. No Kristina se neće predati.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zebra 27 13.09.2018.

    Bravo djevojko samo hrabro dalje ti si heroj svoje nacije i Njemci su vjerojatno ponosni na tebe..

  • AndSanMia 12.09.2018.

    Samo jako i hrabro.. Nikad neznas, mozda jednoga dana ces opet trcati :)

  • hermann 12.09.2018.

    Tu se voze ultralaki bicikli velikim brzinama na kratkim i uskim lapovima. Koliko sam vidio na youtubeu, sudionici utrke nemaju neku adekvatnu zaštitu, samo kacigu. Više me podsjeća na film "rollerball" nego na biciklizam. Sport za mlade definitivno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare