To je to što me zanima!

Otto Barić: Ma taj mali Nikola Vlašić uopće nije takva klasa

Utakmica će biti loša jer će igrači razmišljati kako izbjeći da se dogodi nešto loše, a ne kako da naprave nešto dobro i lijepo, rekao je Stanko Poklepović o subotnjem derbiju Hajduka i Dinama na Poljudu
Vidi originalni članak

Bojim se da će na derbiju biti problema. Publika je nezadovoljna, jedni izazivaju, drugi im vrate. Nije to ona atmosfera prije 15-20 godina, u kojoj se priznaje i poštuje protivnik. Danas se ne poštuje nitko, smatra Otto Barić.

Nema puno takvih trenera kao Herr Otto. Detektirat će problem bez dlake na jeziku.

- U Dinamo sam došao s 14 godina, pa nas je na treningu gledalo 5000 ljudi, danas toliko nema na utakmicama Dinama. Gdje god sam bio, predsjednici su tražili pun stadion, publiku... U Dinamu toga nema, njih baš briga. Nema vizije. Prodaju previše igrača, ne stvaraju momčad - upozorio je Otto Barić, koji o igri Dinama kaže:

- Slabo, jako slabo. Evo, primjerice, u mojoj momčadi je Edin Mujčin bio dobar igrač, a u današnjoj bi bio daleko najbolji. Pa Mujčin je stvarao u svakoj utakmici četiri-pet šansi, imao desetak vrhunskih poteza. Dinamo nema takvog igrača, nema, što je žalosno, ni vođu - smatra Barić i dodaje da Ante Ćorić ima sve predispozicije za vođu.

- Ima, ali premalo igra. Teško je u Dinamu biti dobar kad klub ne radi na tome da momčad bude dobra! Ako stalno prodaješ igrače, ne možeš imati momčad koju publika želi, niti igrači ne mogu dati ono što bi trebali. Nevjerojatno je da sad, kad imaju novca, nisu u stanju zadržati momčad - kaže Otto.

Ove godine prodani su Pjaca i Rog, na zimu će vjerojatno opet otići najbolji. Tu je Otto u pravu.

- U zadnjih pet godina doveli su 15-20 stranaca, a 70 posto njih bolje da nije dolazilo! Nisu bolji od domaćih, a zbog njih su domaći odlazili. Zbog njih Kramarić i Tomečak nisu dali što su mogli. Ma nije samo Dinamo problem, a tek Hajduk... Pa oni bi prodali igrača jučer. Čujem da se priča o prodaji igrača za 30 milijuna kuna. Pa oni nemaju za pet godina unaprijed igrača od 30 milijuna kuna. Vlašić? U redu, dobar je, ali nije vrhunski. I njega bi prodali, ali tata nije dao. Kao igrač, Vlašić je jako malo dao, ne sjećam se kad je zabio gol niti imao neku ludu asistenciju. Nije on baš neka klasa - zaključuje 83-godišnji Barić.

Pet godina mlađi Stanko Poklepović, popularni Špaco, ne očekuje previše od derbija.

- Nekad je to bio derbi, ovo u subotu će biti ‘derbi’. Samo nešto malo drukčija utakmica od ostalih, prije svega zbog dekora na stadionu. Doći ću i ja, iako znam da neću puno toga vidjeti. A znate li zašto? Zato što će u pripremi utakmice igrači obje momčadi razmišljati kako da im se ne dogodi nešto loše, umjesto da razmišljaju kako da naprave nešto dobro i lijepo. A kad su igrači u takvom stanju, ni igra ne može biti ni lijepa ni dobra.

Poklepović smatra kako su i jedna i druga momčad u problemu kad je igra u pitanju, jedina razlika je što se Dinamo bori za prvu, a Hajduk za treću poziciju.

- Previše je tu promjena trenera i igrača da bi igra bila prepoznatljiva i dobra. Što reći o Carrillu, koji je tek došao, pa nije mogao nešto novo proizvesti, a ni Pušnik mu nije Bog zna što ostavio. Petev je tu dulje, ali ni njegov rukopis nije ništa bolji. I Hajduk i Dinamo ljetos su pogriješili s izborom trenera. Hajduk je imao Katalinića i Vulića, Dinamo Jurčića i Lončarevića, koji su bolji od ovi koji ih sad vode. Hajduk je uvijek imao trenere koji su se odgajali u klubu, koji su pekli zanat i znali kako se osvajaju trofeji, a sad je sve plod stihije i slučaja. Dinamo isto...

Muče Špacu i dometi Vlašića i Ćorića.

- Objektivno, ne pokazuju ono što bi trebali. Ima tu i njihove krivnje, ali najveća krivnja je na onima koji ih vježbom i treningom nisu doveli do savršenstva. Vježba pravi savršenstvo, a ponavljajući vježbu, od igrača se pravi savršen igrač. A kako to naši treneri ne rade, nema ni navike, ni standardnosti, ni igre, a ni igrača - zaključio je Špaco.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • 17.12.2016.

    Da je Špaco trener vjerojatno bi se igrala pirija ili spiralna impostacija, ovako mislim da je lako moguće da igrači Hajduka uopće ne istrče na travnjak kao što se već dogodilo, naravno od straha...

  • ZombiGrill 16.12.2016.

    Nije nam trebao Otto to reci, vidimo i sami

  • strmi007 16.12.2016.

    Dinamoooooooooooooooooooooooooooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare