Promicanje sporta: U Splitu će biti završnica Sportskih igara

Navracsics i Marić razgovarali su o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Europi, priključenjem novih zemalja u SIM obitelj...
Vidi originalni članak

Povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navracsics, sastao se u Bruxellesu sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih. Na sastanku je ocijenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima treba graditi suradnju.

Sugovornici su zaključili i da je razmjena informacija i iskustva u područjima od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u cjelini. Navracsics i Marić razgovarali su o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Europi, priključenjem novih zemalja u SIM obitelj, kao i ostalim vidovima i oblicima suradnje.

Zdravko Marić je zadovoljan sastankom:

- U ovim vremenima, sport i mladi  imaju jako značajnu ulogu i u vanjskoj politici Europske unije, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama - rekao je Marić.

Sastanku su prisustvovali Olivier Fontaine, ispred komisije za obrazovanje i kulturu, Jean-Philippe Gammel, ispred Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih.

Slijedeći tjedan u Splitu započinje međunarodna završnica Sportskih igara mladih koja će okupiti državne finaliste iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Veliko zatvaranje održat će se 24. kolovoza na Rivi u Splitu na velikom sportsko-zabavnom događanju.

Idi na 24sata
Komentiraj, znaš da želiš!
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.