To je to što me zanima!

Vaterpolski klasik sa Srbijom: Ne postoji jača utakmica od te

Mi se toliko dobro poznajemo da nemamo kako iznenaditi jedni druge. Bit će doista spektakl u bazenu, klasa do klase - rekao je Ivica Tucak, koji je u šest godina na klupi hrvatske reprezentacije osvojio devet medalja
Vidi originalni članak

To je utakmica dvije najbolje reprezentacije na svijetu, svaka čast svima, ali mi i Srbi smo ipak ispred svih, kaže nam Ivica Tucak, izbornik svjetskog prvaka.

Večeras od 20.30 u Barceloni slijedi novi vaterpolski klasik, aktualni svjetski prvak protiv aktualnog olimpijskog pobjednika i europskog prvaka. “Barakude” su lani u Budimpešti slavile u polufinalu SP-a, Srbija je godinu prije slavila u finalu u Riju.

- Mi se toliko dobro poznajemo da nemamo kako iznenaditi jedni druge. Bit će doista spektakl u bazenu, klasa do klase - rekao je Ivica Tucak, koji je u šest godina na klupi hrvatske reprezentacije osvojio devet medalja.

Ako “barakude” večeras dobiju, Tucak će osigurati i jubilarnu desetu medalju, jedinu koja mu nedostaje. Naime, Hrvatska je posljednju medalju na europskim prvenstvima osvojila 2010., kad smo bili domaćini u Zagrebu. Od tada nismo bili u finalu, čak ni u polufinalu. Jedan smo crni niz prekinuli, valjda ćemo prekinuti i drugi.

- Ne bih uopće Srbiji davao prednost, čak mislim da smo mi u blagoj prednosti - najavio je iz Barcelone Ratko Rudić.

Najbolji vaterpolski trener u povijesti odnedavno sjedi na klupi najtrofejnijega kluba u povijesti. Postao je trener Pro Recca, ali prije priprema za novu sezonu došao je ispratiti završnicu EP-a u njemu sretnu Barcelonu.

- Ovdje sam 1992. godine osvojio zlatno na Olimpijskim igrama s Italijom i nadam se da će mi opet biti sretna. Vjerujem kako ćemo igrati u finalu i da ćemo postati europski prvaci. Da, ova Hrvatska može povezati titulu svjetskog i europskog prvaka, mi smo spremni za to - optimističan je Rudić.

Srbija je prema kladionicama favorit, koeficijent na njihovu pobjedu je 1,90, na nas je 2,60.

No Srbi su bili favoriti i prošle godine u Budimpešti, pa smo ih pobijedili. Prijenos je ponovno na HTV 2. U bazenu nema Sandra Sukna, ali sadašnji i bivši izbornik vjeruju kako idemo u finale. U drugom polufinalu igraju Španjolska - Italija.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 26.07.2018.

    imamo odličnu ekipu

  • Fahri Musliu Junior 26.07.2018.

    Srbi su loši. Hrvati su u svemu jači.

  • bosanac 26.07.2018.

    Neka najbolji pobjedi. Sretno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare