To je to što me zanima!

Reprezentacija gluhih obranila naslov na Svjetskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija gluhih po drugi put za redom je osvojila naslov svjetskog prvaka, a imamo i najboljeg igrača SP-a te najboljeg golmana prvenstva
Vidi originalni članak

Tihi pakleni, kako je nadimak našoj rukometnoj reprezentaciji gluhih, obranili su naslov svjetskih prvaka. Uz to pokupili smo nagradu za najboljeg golmana SP-a (Šagovac) te onu za najboljeg igrača prvenstva (Bošnjak).

Hrvatska je u finalu pobijedila Rusiju 29-22, no za Tihe paklene utakmica nije dobro krenula. Bušila su nas dva ubojita vanjska Rusije, Čomajev i Dremkov, koji su utakmicu završili s ukupno 15 golova, no nakon 15. minute Hrvatska se ipak posložila u obrani i krenula igrati svoju prepoznatljivu igru. 

Najveće zasluge za to idu svakako izborniku Sirotiću koji je na time-outu tražio da Sirotić igra flastera na najboljem ruskom igraču Čomajevu (utakmicu završio s devet golova) i sve je krenulo na bolje. Na odmor je Hrvatska otišla s minimalnom prednosti (12-11), a nakon što se razbranio Dean Šagovac, Rusiji više nije bilo spasa.

Najbolji naš strijelac bio je Tomislav Bošnjak s 10 golova, a spomenuti dvojac ujedno je pobrao i pojedinačne nagrade i u Hrvatsku se vraća s titulama najboljeg golmana i najboljeg igrača prvenstva.

Na drugom po redu SP-u u muškoj je konkurenciji nastupalo osam zemalja, dok su kod djevojaka prvakinje Dankinje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • p4nT 22.07.2018.

    O daliću 100 članaka na dan po cijelome ekranu,,,,pa dajte malo i o ovim dečkima pišite...promoviraju i oni hrvatsku na svoj način ! ! Prvaci svijeta 2 puta za redom !!!!!

  • Usora1 22.07.2018.

    bravo momci. bez namjere da uvrijedim sportase, no ocekivao sam na slici plenkija, kujundzica, milovanovica, zmajlovica i desetine drugih koji su dokazali da su gluhi na zahtjeve svojih biraca i ostatka gradjana...

  • IvanMatenda 22.07.2018.

    Sirotić je tražio da Sirotić igra flastera. Valjda je Sirotić tražio da Crnojević igra flastera

Komentiraj...
Vidi sve komentare