To je to što me zanima!

Vrsaljko: Temelj ovog uspjeha su zajedništvo i Zlatko Dalić!

Mi smo kao reprezentacija već duže vrijeme imali kvalitetan kadar, ali nismo imali rezultat, djelo koje bi potvrdilo sve te teze o talentu i moći. Sad smo imali i jako dobrog vođu, rekao je Vrsaljko za Sportske novosti
Vidi originalni članak

Nema trunke tuge u meni, niti me ijednom opteretilo ono “mogli smo”. Razlog je što smo svi dali ama baš sve što je bilo u nama da osvojimo taj naslov, rekao je Šime Vrsaljko za Sportske novosti nakon tjedan dana odmaka od povijesnog uspjeha naših Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Čekali smo 20 godina da reprezentacija donese novu medalju s velikih natjecanja, a ovaj put Vatreni su nadmašili svoje prethodnike.

- Mislim da je temelj te priče u atmosferi! Od početka je bila vrhunska i iskrena. I zato smo uspjeli. Sad smo imali i jako dobrog vođu, Zlatka Dalića, imali jasne upute što nam je raditi i kako to najbolje odraditi. Njegove su zasluge velike za ovaj rezultat. Dalić je slagao sve, a mi smo ga kao vojnici bespogovorno slijedili - kaže Šime.

Jedini detalj koji je malo iskočio iz tračnica bilo je tjeranje Nikole Kalinića.

- Volim ga kao prijatelja, kao igrača, on je vrhunski dečko. Sve je već rečeno, odluka da postupi kako je postupio bila je isključivo njegova. Žao nam je svima bila što je odlučio tako reagirati. On i izbornik najbolje znaju što su razgovarali - kaže Šime za SN.

Vrsaljko će još nešto manje od tri tjedna provesti na odmoru sa suprugom i sinom, kojeg je dobio uoči Mundijala, a onda ponovno kreću klupske obaveze. Atletico, Inter... Tko će znati.

Cijeli razgovor sa Šimom Vrsaljko pročitajte na stranicama Sportskih novosti.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Veliki Meštar sviju hulja 26.07.2018.

    Da , istina Malo nas je ali nas ima koji pamtimo sta je i kakva bila repka i prije ovog prvenstva i nikakav uspjeh na Mundijalu nas nece pretvoriti u licemjernike koji mijenjaju stav kako vjetar puše

  • Veliki Meštar sviju hulja 26.07.2018.

    Ovo ljeto je sve bilo naklonjeno Hrvatskoj, ali kako to već biva vec sljedeće Ce bit naklonjeno nekom drugom , tako je to

  • škver 26.07.2018.

    Nogometaši žive od velike love a narod?

Komentiraj...
Vidi sve komentare