To je to što me zanima!

Šok za Ferrari: Vettel je izletio, Hamilton krenuo 14. i pobijedio

Počela je padati kiša, a Vettel je ostao na komponenti za suho. I kao što to inače biva - staza se pretvorila u klizalište. I potpuni debakl za crvenu momčad
Vidi originalni članak

Nevjerojatne scene u Njemačkoj. Sebastian Vettel nije uspio stići do velike pobjede pred domaćom publikom iako je vodio 15 krugova prije kraja utrke. Trenutak nepažnje na kišovitom Hockenheimu bio je dovoljan da Vettel izleti sa staze na utrci za Veliku nagradu Njemačke. Njegova reakcija nakon zabijanja u zaštitni zid dovoljno govori sama za sebe.

Sve je bilo divno za Ferrari, Lewis Hamilton je izletio u kvalifikacijama i Ferrari je imao oba vozača u prva tri mjesta na gridu. Čak je i u jednom trenutku utrke iz momčadi stigla naredba da vodeći Kimi Raikkonen prepusti svoje mjesto Vettelu kako bi osvojio što više bodova u pohodu na naslov prvaka za kojeg u momčadi 'propetog konjića' vjeruju da ga konačno mogu osvojiti.

No, počela je padati kiša, a Vettel je ostao na komponenti za suho. I kao što to inače biva - staza se pretvorila u klizalište. I potpuni debakl za crvenu momčad.

Mercedes je do kraja utrke uspio doći do ogromnog preokreta i pobjede budući da su i prvo i drugo mjesto osvojili njegovi vozači. Hamilton je završio prvi, a startao je s 14. mjesta. Bila je ovo njegova 66. pobjeda u karijeri.

Valtteri Bottas završio je drugi dok je Kimi Raikkonen bio treći. Četvrti je završio Max Verstappen, peti Nico Hülkenberg.

Poredak prvih 10 vozača za VN Njemačke:

1. Hamilton

2. Bottas

3. Raikkonen

4. Verstappen

5. Hulkenberg

6. Grosjean

7. Perez

8. Ocon

9. Ericsson

10. Hartley

Idi na 24sata

Komentari 61

  • •☆.•*Montenegro Diamantes*•.☆• 23.07.2018.

    ..Navijam za Ferrari, što podrazumijeva njihove vozače kao moje favorite..međutim..Hamilton je pokazao da je najbolji pod pritiskom, a Vettel da je najgori..koliko je samo trka izgubio ovako..?..

  • faberdrive 22.07.2018.

    Hahahaha kolko hvalite jadnika hamiltona to je strasno..vetel si je sam izbio naslov prvaka iz ruku,nije mi ga zao uopce...ali kolko pate botas i raikonen zbog ova dva jadnika to nisu istine..sa svim sta se dogadalo danas botas je trebo pobjedit ali zna se zasto nije..nemres pljuvat vetela a hvalit hamiltona kad su isti

  • Mare44444444 22.07.2018.

    E vidi kako su mercedosivi navijaci izasli iz rupe a proslu utrku ih nije bilo nigdje a hamilto plako j onaj radio ko dijete

Komentiraj...
Vidi sve komentare