To je to što me zanima!

Srebrna Nikolina: Ponosna sam i sretna. Za ovo sam trenirala

Boksačica Nikolina Čačić (17) osvojila je svjetsko srebro što je prva svjetska boksačka medalja za Hrvatsku u ženskoj kategoriji. U njezinu klubu u Zagrebu priredili su joj svečani doček
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska boksačica Nikolina Čačić vratila se u Hrvatsku nakon što je na mlađeseniorskom svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 57 kg.

Članica BK Omega je do prve svjetske medalje za hrvatski ženski boks stigla pobjedama protiv Ukrajinke Tetjane Rodionove, Tajlanđanke Panpatchare Somunek i Japanke Sene Irie, no prva nositeljica Sakshi Ghanghas Choudhary bila je prejaka u finalu.

- Sretna sam i ponosna nastupom na svjetskom prvenstvu, posebno predzadnjom borbom - kazala je 17-godišnja Čačić nakon povratka u Zagreb gdje joj je u prostorijama BDSR Omega Šubićevoj ulici 55 priređen svečani doček. 

- Odlično sam trenirala cijelu godinu, a dobro smo se pripremili i za prvenstvo. Kvalitetno smo odradili plan i program treninga, nažalost nedostajalo je pravih sparinga - dodala je mlada Zagrepčanka.

Nikolina Čačić je uspjehom u Budimpešti izborila nastup na olimpijskim igrama mladih koje će se u listopadu održati u Buenos Airesu.

- Zadovoljan sam, drugo mjesto je veliki uspjeh. Nikolina je iz meča u meč bila sve bolja. Nažalost, u finalu nije išlo protiv iskusne Indijke. Nije se dala navući na Nikolininu borbu - kazao je njezin trener Franjo Krstić.

Mladoj boksačici je čestitao i predsjednik kluba BK Omega Vlastimir Rac.

- Ponosni smo na povijesni uspjeh naše Nikoline koja je do ovoga rezultata stigla mukotrpnim treninzima  u prostorijama našeg kluba. BK Omega zahvaljuje i Braniteljskom društvu sportske rekreacije Omega na korištenju njihovih prostorija za treninge gdje inače treniraju i djeca poginulih branitelja, invalidi domovinskog rata, školarci, studenti i ostali rekreativci. Nikolini želimo puno sportskih uspjeha u budućnosti - poručio je Rac.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Traubisoda 02.09.2018.

    Bravo Nikolina! Čestitam!

  • 02.09.2018.

    Bravo,poslije srebra slijedi zlato.

Komentiraj...
Vidi sve komentare