To je to što me zanima!

'Trebali smo manje pričati, više igrati. Naljutio me taj pristup'

Hrvatska rukometna reprezentacija u dodatnim je kvalifikacijama osigurala plasman na Svjetsko prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj sljedeće godine, unatoč porazu 32-31 od Crne Gore
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometaši plasirali su se na Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine u siječnju održati u Njemačkoj i Danskoj, kroz dodatne kvalifikacije. Igrali su protiv Crne Gore u Osijeku i u Podgorici. Prvu utakmicu uvjerljivo su dobili 32-19, a u drugoj su nesretno izgubili 32-31.

- Dobro, nema veze taj poraz. Ono što me više naljutilo bio je pristup. Nismo ni izbliza igrali kao u prvoj utakmici u Osijeku. Pa u prvom smo susretu primili ukupno 19 pogodaka, a sinoć samo 18 u prvom poluvremenu. Nisam ljutit, ali ne volim poraze. Trebali smo manje pričati, a više igrati - rekao je izbornik Lino Červar.

U PODGORICI Kauboji izgubili u dramatičnom susretu, ali izborili SP 2019.!

U jednom trenutku, Crnogorci su vodili sedam razlike, tako da je minimalni poraz na kraju još i dobar.

- Ne, nije bilo straha da ćemo ispustiti plus 13 iz prvog susreta. Mi smo jednostavno previše griješili u napadu, igrali smo slabo u obrani, a njima je svaki šut ulazio u našu mrežu. Mi smo počeli utakmicu kao da će se Crnogorci sami predati nakon minus 13, a oni su odigrali hrabru utakmicu. Mi smo igrali kao da smo rukometna velesila, a to još nismo. I zato je ovaj poraz dobro došao da dečki vide da nisu svemogući. Žao mi je što smo pokvarili sjajan dojam iz Osijeka i da smo igrali upola kao u prvoj utakmici, mi bi smo dobili bez problema i u uzvratu.

Za razliku od Osijeka, Podgoričani se nisu pokazali kao domaćini. Dvorana koja prima 2100 gledatelja nije bila ispunjena.

- Dobro je da smo došli s velikom prednošću. Jer, da smo došli s nekakvom manjom, sigurno bi i zanimanje navijača bilo veće, sigurno bi i atmosfera bila puno bolja. Ovako, ispalo je super. Ostvarili smo glavni cilj ove sezone. Sada s jednom pomlađenom reprezentacijom idemo na Mediteranske igre. U listopadu nas čekaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a onda u prosincu pripreme za SP – zaključio je.

FOTO Sjajna atmosfera: Osijek opet oduševio vatrenim navijanjem

- Nije dobro da odigramo jednu odličnu utakmicu, a onda jednu slabu. Tako je bilo i na gostovanju u Švedskoj, a eto ponovilo se i protiv Crnogoraca. Jako smo loše ušli u utakmicu i dozvolili smo domaćinu da se razigra i da odjednom dobije veliko samopouzdanje. Ne, nije bilo panike ni kada su vodili s pet, šest razlike. Znali smo da tako loše ne možemo odigrati i drugo poluvrijeme. Šteta, imali smo pobjedu u džepu i bilo bi puno bolje da smo ovu sezonu završili pobjedom, a ne porazom - rekao je naš najefikasniji igrač Zlatko Horvat.

- Za mene je ovo neprocjenjivo iskustvo. Iznenadio sam se koliko sam puno igrao. Zadovoljan sam svojom igrom i znam da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Malo mi se bilo teško priviknuti na drugačiji stil igre koji se igra u reprezentaciji u odnosu na moj klub, Metalurg - rekao je Halil Jaganjac, koji je sinoć dobio veliku minutažu.

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo održat će se u Kopenhagenu krajem mjeseca. Jedino što je sigurno jest da će Hrvatska skupinu igrati u Münchenu, zbog blizine, a ako prođemo, idemo u Köln.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • aavent 15.06.2018.

    A kakav bi pristup bio kada smo dobili prvu 12 razlike, nije to samo kod nas tako, pa scedska je izgubila od jedne nizozemske, norveska od svicarske. A i zna se nas mentalitet, dobro da nismo i ispustili tu predbost

  • ZombiGrill 15.06.2018.

    Lino uporno forsira igru s dva srednja vanjska...

  • 15.06.2018.

    Istina ali sta to sad vrijedi

Komentiraj...
Vidi sve komentare