U Banjoj Luci umro legendarni boksač Marijan Beneš (67)

Marijan Beneš bio je europski prvak u amaterskom i profesionalnom boksu i jedan od najboljih boksača s ovih prostora. Prošle godine stanje mu se pogoršalo, bolovao je od Alzheimerove bolesti
Vidi originalni članak

Marijan Beneš (67), europski prvak u amaterskom i profesionalnom boksu, preminuo je u svom domu u Banjoj Luci, prenosi Dnevni avaz. 

Srce jednog od najboljih boksača s ovih prostora prestalo je kucati nakon višegodišnje borbe s bolešću. Beneš je prošle godine primljen u Klinički centar u Banjoj Luci zbog visokog tlaka i opće slabosti organizma. Imao je i Alzheimerovu bolest.

Za loše zdravstveno stanje bila je zaslužna njegova prošlost, ozljede pretrpljenje u borbama, ali i trauma u ratu devedesetih godina u kojem mu je ubijen brat, a on je protjeran iz Banja Luke jer nije bio Srbin. 

Beneš je prebolio žuticu, izgubio oko, uništene su mu glasnice, u ratu je preživio pakao. Šake je lomio 26 puta...

Posljednje godine života proveo je u skromnom domu u Banjoj Luci, bez novčanih sredstava koje bi mu osigurale adekvatnu zdravstvenu pomoć.

Akciju za pomoć Benešu pokrenuo je liječnik Tomo Lukić.

- Puno se ljudi javilo, bivših boksača, običnih ljudi, ali i dijaspora. Svi žele pomoći. Benešu je začepljeno 91 posto krvnih žila - rekao je tada doktor Lukić.

Nažalost, Beneš je izgubio svoj najvažniji meč.

VIDI OVO: 9 zanimljivosti o Zlatku Daliću.

 

Idi na 24sata
Komentari (44)
 • čoviksjuga

  R.I.P. Velteraš sa udarcem poluteškaša ! Ljudina !

  4. 9. 2018,   13:16
 • brzzzy

  Pokoj ti vječni legendo...

  4. 9. 2018,   13:08
 • vidum

  Istinska legenda. Velteraš koji je za potrebe kluba znao nastupati i u teškoj! Koliko hrabrosti je trebalo za takvo što!? Počivaj u miru legendo.

  4. 9. 2018,   13:35
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.