To je to što me zanima!

Udarac za Španjolce: Po finale Davis Cupa bez glavne zvijezde

Sastavio sam kalendar prema svojim ciljevima, među kojima je Davis Cup. To je jedan od razloga zbog kojih nisam igrao na turniru u Cincinnatiju sredinom kolovoza, objavio je Rafa Nadal
Vidi originalni članak

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal će zbog ozljede koljena propustiti susret polufinala Davis Cupa protiv Francuske (od 14. do 16. rujna), objavio je u subotu, dan nakon što je Španjolac predao polufinalni meč US Opena, Španjolski teniski saveza (RFET).

- Rafael Nadal neće moći igrati susret protiv Francuske u Lilleu. Zbog ozljede koljena koju je zaradio na US Openu neće moći igrati polufinale - zjavio je izbornik španjolske Davis Cup reprezentacije Sergi Bruguera.

- Sastavio sam kalendar prema svojim ciljevima, među kojima je Davis Cup. To je jedan od razloga zbog kojih nisam igrao na turniru u Cincinnatiju sredinom kolovoza. Jako sam žalostan što ne mogu pomoći reprezentaciji da se plasira u finale - objavio je Nadal na svom Twitteru.

Španjolac je zbog ozljede u petak predao polufinalni meč Argentincu Juanu Martinu Del Potru koji je vodio 7-6 (7/3), 6-2 nakon dva sata igre.

Kao zamjenu za Nadala Bruguera je u reprezentaciju pozvao Alberta Ramosa, 52. tenisača svijeta, koji je u veljači s dvije pobjede u pojedinačnim mečevima u susretu protiv Velike Britanije osigurao Španjolskoj plasman u četvrtfinale.

Španjolska je do sada četiri puta osvajala Davis Cup 2004., 2008., 2009. i 2011., a osim Ramosa u Lilleu će se za plasman u finale boriti Pablo Carreno (ATP-12.), Roberto Bautista (ATP-22.), Feliciano Lopez (ATP-63.)i Marcel Granollers (ATP-107.).

Francusku reprezentaciju, braniteljicu naslova, čine Lucas Pouille (ATP-17-), Richard Gasquet (ATP-25.), Benoît Paire (ATP-56.), Nicolas Mahut (ATP-131) I Julien Benneteau (ATP-60.).

Idi na 24sata

Komentari 16

  • lovac_u_mutnom 10.09.2018.

    Gde su Tsonga i Monfils ?

  • 09.09.2018.

    Sad ni jedne sanse nemaju.

  • potparol.fr 09.09.2018.

    Francuzi lagano samaraju sve do kraja

Komentiraj...
Vidi sve komentare