Vaha Halilhodžić: Mahrez iz Leicestera je moje otkriće

Kritike se i dalje nisu stišavale. Alžirski mediji nisu imali ni mjere ni razuma. Pustili su priču da sam od Mahreza uzeo novac da ode na SP. No ja sam bio uvjeren u svoju odluku, kaže Vaha
Vidi originalni članak

Slučajno sam došao do Riyada Mahreza. Saznao sam da u Le Havreu igra zanimljiv Alžirac, no on je ubrzo otišao u Leicester, koji je tada bio drugoligaš, počinje priču Vahid Halilhodžić.

U vrijeme dok gotovo nitko nije znao za igrača koji je danas hit europskog nogometa, Vaha je tu nešto vidio.

- Ni u Leicesteru Mahrez nije puno igrao, ali bio je zanimljiv. Pratio sam ga, baš me je zainteresirao. Odmah se vidjelo kako je strašan tehničar - kaže Vaha.

Bližio se SP u Brazilu...

- Kad je počeo igrati za Leicester, vidio sam da ima kvalitetu, da je tehnički superioran. Bio je profinjen dribler, ali bez snage i moći na travnjaku. Ipak, osjetio sam velik potencijal i pozvao sam ga na širi popis za SP u Brazilu - prisjeća se Vaha, za kojega su tek nakon toga počeli problemi.

- Došlo je do neviđene bure protesta u medijima kad sam ga pozvao. No kako je druga engleska liga ranije završila, Mahrez se prvi pojavio na pripremama. Individualno smo radili gotovo mjesec dana - priča Vaha, koji ga je na kraju i uvrstio među 23 igrača:

- Kritike se i dalje nisu stišavale. Alžirski mediji nisu imali ni mjere ni razuma. Pustili su priču da sam od Mahreza uzeo novac, da mi je platio da ode na SP. No ja sam bio uvjeren u svoju odluku - kaže Vaha.

Danas više nitko ne sumnja da je Mahrez pravi igrač.

- Mahrez je pravi mangup! Tipični Alžirac, ne boji se nikoga, stalno je u centru pažnje i glavni za dobru atmosferu u momčadi. Uvijek se šali, baš uvijek. Jednom sam mu rekao: ‘Ej, pa jučer si došao u reprezentaciju, a već zezaš sve oko sebe. Smanji malo’. On se samo nasmijao i nastavio po svom. Simpatičan je, ali ga ponekad treba dobro pritegnuti - rekao je Vaha.

Idi na 24sata
Komentari (7)
 • T

  Kažem ja..i basta!

  13. 2. 2016,   10:04
 • --- DAVOR ---

  Ima nos taj Vaha za talente. Dinamu je preporucio Soudanija ali mi se cini da bira tekme i da mu se ponekad uopce ne igra. Kad je nabrijan npr par tjedana prije transfer roka onda je cista zvijer,zabija i asistira ...

  13. 2. 2016,   10:33
 • prle13

  ma daj, Vaha je prico da je i Drogbu naucio igrat

  13. 2. 2016,   13:56
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.