Vahina presica od sat i pol pred 340 novinara: Moji najteži dani

Dobio sam dosta poruke podrške od igrača, a savez me razočarao. Da, komunikacija je mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem, rekao je Vahid Halilhodžić
Vidi originalni članak

Vahid Halilhodžić ostao je šokiran otkazom s klupe Japana, nekoliko dana nije mogao doći k sebi, pa je, logično, otišao u Japan po odgovore. Na dolasku, dočekalo ga je mnoštvo novinara, a prevoditelj se rasplakao! A nakon sastanka s čelnicima saveza, na konferenciji za medije bilo je 340 novinara! Presica je trajala više od 90 minuta!

- Radio sam u Japanu tri godine, sjajna je zemlja i moja obitelj voli Japan, ovdašnju tradiciju, kulturu, povijest, način života... Ali nisam došao kao turist nego napraviti nešto za japanski nogomet - rekao je Vaha i nastavio:

- I nikad nisam mogao ni zamisliti da će odlazak biti ovakav! Ovakva noćna mora! Od 7. travnja proživljavam najteže dane u životu i duboko sam razočaran. Došao sam zbog SP-a i osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. Ali i dalje sam mislio da nam nešto nedostaje. U vrhunskom sam nogometu 45 godina, došao sam, uspio, i odlazim razočaran. Nisu me poštovali.

- U tri godine nisam imao problema, pogotovo s igračima. U stalnoj smo komunikaciji, kako s onima iz inozemstva, tako i s onima koji igraju u Japanu, nazvao sam ih nebrojeno puta. Nikad nisam kritizirao igrače u tri godine, uvijek sam preuzimao odgovornost za loše na sebe. I tražio da se kritizira mene. Ali sam s igračima razgovarao u lice, vrlo otvoreno. Neki su igrači bili iznenađeni time.

- Naporno sam radio da unaprijedim japanski nogomet, bez odmora.

Kako su igrači reagirali na otkaz?

- Dobio sam dosta poruke podrške od igrača, uključujući Makina. A razočarao me savez. Da, možda je naša komunikacija mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem - završio je Vahid Halilhodžić.

Idi na 24sata
Komentari (9)
 • Dexa_1

  To samo kod nas u Japanu ima.

  27. 4. 2018,   20:43
 • Mali Ali1

  Evo sve mi suza suzu goni.

  27. 4. 2018,   20:24
 • Deleted user

  Sad ce i on Mamica okriviti kao i onaj poluamater Susic :))

  27. 4. 2018,   19:36
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.