Sandra u šoku! Ostala je bez trona nakon dugih 7 godina...

Sandra Perković u finalu Dijamantne lige bila je treća s hicem 64.31 metar. Pobijedila je Kubanka Yaime Perez, druga je bila Brazilka De Morais. Sandri je ovo prvi poraz nakon 15 pobjeda u nizu
Vidi originalni članak

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije uspjela sedmu godinu zaredom osvojiti naslov pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska, ona je u petak u finalu u Bruxellesu zauzela treće mjesto s hicem od 64.31 metara.

Pobijedila je Kubanka Yaime Perez sa 65 m, a drugo mjesto zauzela je Brazilka Andressa de Morais sa 64.65 m. Perković je svoj najbolji hitac u Bruxellesu ostvarila već u prvoj seriji te je s njim držala prvo mjesto sve do posljednje serije.

No, u posljednjoj, šestoj seriji prvo je De Morais preuzela vodstvo sa 64.65 m, no Perez i Perković imale su priliku za uzvrat.

Kubanka je iskoristila posljednju šansu i hicem od 65.00 m stigla na vrh.

- Nemoj s*at, ovo je tvoje zlato. Bacaj kako treba! - pričala je sama sa sobom Sandra, ali nije pomoglo. Aktualna olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u posljednjoj seriji bacila je 62.85m i tako ostala na trećem mjestu.

Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda.

Ona je ove godine pobijedila na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, no svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

Do kraja sezone Perković očekuju još nastup za Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 4. rujna te na Kupu kontinenata u Ostravi 8. rujna.

REZULTATI:
1. Yaime Perez (Kuba)		65.00m
2. Andressa de Morais (Bra) 	64.65
3. SANDRA PERKOVIĆ (HRV)	64.31
Idi na 24sata
Komentari (18)
 • Deleted user

  Šteta,vidjelo se i u Berlinu da je malo pala u formi.....Ali glupost je to što se napravilo u Dijamantnoj ligi,prijašnji sistem bodovanja je bio puno bolji jer je uvijek na kraju pobijedio najbolji tokom te sezone dok u ovome sustavu,možeš ...

  31. 8. 2018,   20:16
 • Deleted user

  I čorava kokoš jednom nađe zrno.

  31. 8. 2018,   20:00
 • fallout2

  postala je previše umišljena

  1. 9. 2018,   08:24
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.