To je to što me zanima!

'Više ‘ženskih’ muka sam imao u muškom rukometu nego sad'

Svi me pitaju kakva je razlika između muškog i ženskog rukometa, a ja kažem uvijek isto. Rukomet je rukomet, brate, ili znaš ili ne znaš, u svom stilu rekao je Saračević
Vidi originalni članak

U Koprivnici, ukratko, vlada pravo ludilo. Dvorana puna, atmosfera odlična, a i tvrtka Podravka je stala iza nas svim snagama i sve skupa stvarno izgleda sjajno. Lijepo je biti jedan kotačić u svemu tome, kaže trener Zlatko Saračević (57).

Ženski rukomet oduvijek je bio broj jedan u Koprivnici, ali zadnje dvije sezone Liga prvakinja nije bila u gradu. Stvari je na svoje mjesto vratio upravo legendarni Sarač, novi čovjek u ženskom rukometu.

- Svi me pitaju kakva je razlika između muškog i ženskog rukometa, a ja kažem uvijek isto. Rukomet je rukomet, brate, ili znaš ili ne znaš - u svom stilu govori Saračević pa nastavlja:

- Primijetio sam da je kod žena puno važnija taktika, da puno više o njoj ovisi, jer nema toliko individualne kvalitete kao u muškom rukometu. Ali ima tu i tempa, i brzine, i visokog ritma, i atraktivnih poteza, i borbenosti... Kažem, rukomet je rukomet!

Ne muče ga, kaže, “ženski problemi” u ženskom rukometu.

- Ma kakvi, što ti je, pa više sam ženskih problema imao kad sam radio s muškima - kroz smijeh kaže Sarač.

Gol odluke zabila je 19-godišnja Korina Karlovčan 15 sekundi prije kraja, Ruskinja Natalija Čigirinova bila je najbolji strijelac sa sedam golova, Ana Turk dodala je četiri...

- Ova momčad ima kvalitetu za Ligu prvakinja. Evo, u drugom poluvremenu primili smo samo sedam golova od jedne sjajne momčadi kao što je rumunjska Craiova, a to je pokazatelj da vrijedimo. I kad smo već tu, među elitom, nećemo baš slušati onog Coubertina... Ne želimo samo sudjelovati, idemo nešto napraviti. Zadovoljstvo je ovo doživjeti, ali tek sad treba raditi - kaže Sarač.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MaBla 11.09.2018.

    Bravo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare