To je to što me zanima!

Zlatna braća Fantela: S mora na omiljenu im maminu pašticadu

RECEPT Individualni rad i ta ‘zadarska ludost’ pojedinaca koju idu kontra sustava jer novaca nema, tajna su našeg uspjeha, rekao je Šime Fantela, stariji Mihovilov brat
Vidi originalni članak

Brod smo nazvali 10.000 zato što nas još toliko sati treninga čeka do Tokija. To je simbolika, Šime je to već jednom prošao u klasi 470 uoči Rija, zna recept, sad to moramo proći i skupa, kazao je Mihovil Fantela

Zadarska braća sletjela su u splitsku zračnu luku s osmijesima od uha do uha i, puno važnije, sa zlatom oko vrata:

- Iskreno, vjerovao sam da ovo možemo napraviti sljedeće godine ili 2020., ali otvorila se šansa i mi smo je iskoristili - kazao je Šime, stariji brat.

- Sluša li me? A je, sluša. Mora, mlađi je. Pred njim je puno učenja novih stvari, on praktički upravlja brodom, a ja sam držim timun. Na njemu je veliki dio priče - istaknuo je Šime.

Olimpijski je pobjednik u dvojicu s Igorom Marenićem, ali ni s bratom mu ne ide puno lošije:

- Zvao me Igor odmah, ekstra je sretan, čestita... - govori Šime, a ubacuje se mama Katja:

- Igor je također moje dijete, toliko dugo je bio s nama da ga ja takvim smatram i danas!

Tata na jedrenje sa sinovima

Ponosna je mama na svoje sinove, svjetske prvake, ali nikad s njima nije ni bilo problema.

- Ali stvarno nikad, bili su jako dobri i kući i u školi - dodaje Katja Fantela, koja uvijek ima ideju što pripremiti sinovima.

- Pašticada s njokima im je omiljeno jelo, ali kad se iscrpe na moru na treningu, pojedu sve, ne biraju - smije se mama.

Kao djeca su se, kažu, znali i potući, ali brzo bi se pomirili. I zajedno s ocem išli na more.

- Suprug je bio vaterpolist, a kad je krenuo u jedrenje, oni su krenuli za njim još kao djeca - govori mama, koja je kroz godine morala prati i nogometne dresove i opremu za jedrenje.

- Trenirao sam ja i vaterpolo, gimnastiku, nogomet... Pa s Modrićem sam bio razred do, igrali smo često jedan protiv drugoga, a županijsku ligu sam igrao par puta protiv Subašića - nabraja Šime, otkrivajući tajnu uspjeha zadarskih sportaša:

- Individualni rad i ‘zadarska ludost’ pojedinaca koji idu kontra sustava, jer novaca nema.
 

Spremni na sve u Tokiju

To dvoje, očito, imaju i braća Fantela. Bogatije zemlje imaju neusporedivo bolje uvjete, ali očito ima i važnijih stvari...

- Nedostaje novca, ali zatvorili smo krucijalna područja. Imamo fizioterapeuta i kondicijskog trenera, u nekom dijelu i meteorologa... Oni imaju više, ali nije to ključ, sve je na koncu na nama i kako smo se mi spremili. Još uvijek ne znamo što nas čeka u Tokiju, ali za osvojiti medalju na OI treba doći spreman na sve uvjete - kaže Mihovil.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dex28 13.08.2018.

    Cestitke i puno srce dalje

  • Luka123456 13.08.2018.

    Čestitam momci

  • trpaj_sirotinju 13.08.2018.

    gdje je predsjednica?treba joj javiti da se i ovdje može utrpati i pobrati zasluge. dečkima svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare