5 novosti kojima će nas Apple pokušati osvojiti tijekom 2015.

Manji, brži i tanji iPhoneovi i iPadovi, nova verzija operacijskog sustava i novi pametni sat neki su od proizvoda kojima će nas mamiti najpoznatija "Jabuka"
Vidi originalni članak

Nakon smrti Stevea Jobsa vrijednost dionica Applea je pala, činilo se da Tim Cook nije jednak kalibar direktora kao Jobs i mnogi su sa skepsom gledali na poteze i cijelu budućnost kompanije. Iz Applea su nas cijelo vrijeme uvjeravali da pripremaju nešto veliko, što se i obistinilo krajem aktualne godine kad su predstavili nove, temeljito redizajnirane modele mobilnih uređaja, kao i svoj prvi pametni sat.

Noviteti su oduševili korisnike i investitore, pa tako u zadnjim mjesecima 2014. Apple bilježi odlične prodajne rezultate i samopouzdano se okreću novim proizvodima koje će nam predstaviti iduće godine, a ovo su najočekivaniji:

1. iPhone 6s i iPhone 6s Plus

Unaprijeđeni modeli trenutnih ljubimaca trebali bi biti predstavljeni u rujnu 2015. Dok značajnijih kozmetičkih poboljšanja najvjerojatnije neće biti, kao i u slučaju prethodnih "S" modela trebali bismo dobiti brži procesor, više memorije, poboljšanu kameru i barem jedno zvučno programsko ili tehničko poboljšanje (kao što je bila Siri u slučaju iPhone 4S modela, odnosno čitač otisaka u slučaju iPhone 5S modela). 

2. iPhone mini

Dok su brojni korisnici s oduševljenjem pozdravili povećanje dijagonale ekrana na Appleovim novim mobitelima, dio korisnika je izrazio žaljenje za veličinom na koju su navikli. Zbog toga su se pojavile glasine o novom, manjem modelu, konceptualno sličnom modelu 5C, koji bi zadovoljio potrebe tog dijela tržišta.

3. Novi iOS

Kao i svake godine, u 2015. očekujemo novu verziju operacijskog sustava za iPhone, iPad i iPod uređaje, kao i novu verziju OS X sustava namijenjenog računalima.

4. iPad Air 3 i iPad mini 4

Nasljednici trenutnih perjanica uz brojna poboljšanja komponenti s ciljem bržeg rada trebali bi biti još lakši i tanji od aktualnih modela.

5. Apple Watch 2

Prvi pametni sat u Appleovoj produkciji predstavljen je krajem 2014. godine, no njegova prodaja i isporuka počet će tek tijekom prvih mjeseci 2015. godine, pa bi se lako moglo dogoditi da nam krajem iduće godine stigne nasljednik ovog gadgeta.

Idi na 24sata
Komentari (28)
 • pravednikST

  tvrdnju da se iphone 6 savija može izreći samo netko ko nije nikad vidio kako izgleda bilo koji mobitel sa ekranom većim od 4 incha kojega mladi ljudi stave u zadnji džep jeans hlača. ni jedan nije to preživio. a ...

  30. 12. 2014,   00:06
 • SAM TE GLEDAM

  Ajde nemojte toliko pljuvati po iPhone-u. Ko ga želi kupit neka ga kupi, ko ne želi neka ne pljuje jer je mobitel kao i svaki drugi samo ga se pljuje jer je večini nedostupan, a kladim se u bilo šta ...

  30. 12. 2014,   05:22
 • ayayay

  dobro, pošaljite mi reklamni uzorak

  29. 12. 2014,   20:37
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.