Američki Senat traži odgovore Applea zbog usporenih iPhonea

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu protiv Applea zbog sumnji da su namjerno skraćivali vijek baterija kako bi potaknuli ljude da kupe nove telefone. Kompaniju je već dočekao i niz tužbi zbog baterija
Vidi originalni članak

Cijela afera oko Appleovog namjernog usporavanja starijih iPhonea poprima sve šire razmjere. Nakon francuske istrage, sada je američki senator John Thune, koji vodi odbor za trgovinu, poslao pitanja Appleu da pojasne svoje odluke oko usporavanja telefona. 

Apple je krajem godine priznao ovu praksu kojom su htjeli spriječiti iznenadna gašenja telefona, a kao način iskupljenja ponudili su jeftiniju zamjenu baterija u starijim telefonima. Kako piše Reuters, senator Thune sada je poslao pismo u kojem želi vidjeti je li Apple razmatrao besplatnu zamjenu baterija ili popust za one koji su to već napravili, prije Appleovog priznanja i ponude.

APPLE SE ISPRIČAO Mislite da vaš stari iPhone radi sporo? Provjerite ove znakove

Također želi znati i je li Apple obavijestio korisnike o usporavanju u softverskim ažuriranjima i dao mogućnost da odbiju takav softverski alat. Uz to, želi znati i je li slične prakse bilo i sa starijim mobitelima. Apple se na ova pitanja mora očitovati do 23. siječnja. 

Idi na 24sata
Komentari (39)
 • Blesimetar1

  Pa jabuka je odmah na početku bila trula, takav je i znak

  11. 1. 2018,   09:46
 • ban jelačić_1

  izgleda da je jabuka počela trunuti

  11. 1. 2018,   09:12
 • Crni mangup

  Bitno da su iphone korisnici toliko bili preponosni na apple pa s**li po samsungu koji im je i donosio lovu. Pljuvali su po samsungu kako su im loše baterije, a njihov vjerni apple im pod tepih bacao maglu i usporavao ...

  11. 1. 2018,   09:14
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.