To je to što me zanima!

Američki Senat traži odgovore Applea zbog usporenih iPhonea

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu protiv Applea zbog sumnji da su namjerno skraćivali vijek baterija kako bi potaknuli ljude da kupe nove telefone. Kompaniju je već dočekao i niz tužbi zbog baterija
Vidi originalni članak

Cijela afera oko Appleovog namjernog usporavanja starijih iPhonea poprima sve šire razmjere. Nakon francuske istrage, sada je američki senator John Thune, koji vodi odbor za trgovinu, poslao pitanja Appleu da pojasne svoje odluke oko usporavanja telefona. 

Apple je krajem godine priznao ovu praksu kojom su htjeli spriječiti iznenadna gašenja telefona, a kao način iskupljenja ponudili su jeftiniju zamjenu baterija u starijim telefonima. Kako piše Reuters, senator Thune sada je poslao pismo u kojem želi vidjeti je li Apple razmatrao besplatnu zamjenu baterija ili popust za one koji su to već napravili, prije Appleovog priznanja i ponude.

APPLE SE ISPRIČAO Mislite da vaš stari iPhone radi sporo? Provjerite ove znakove

Također želi znati i je li Apple obavijestio korisnike o usporavanju u softverskim ažuriranjima i dao mogućnost da odbiju takav softverski alat. Uz to, želi znati i je li slične prakse bilo i sa starijim mobitelima. Apple se na ova pitanja mora očitovati do 23. siječnja. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 44468444 11.01.2018.

    Ma dajte više molim Vas, pa neka kupe ljudi što im srcu i novčaniku drago. Neće Apple propast koliko god se svi ovdje svađali oko istog. Pa nije u Svijetu 1.000 $ neki bauk kao što to jest u HR. Pa da taj hebeni iPhone toliko ne valja ne bi se i dalje toliko prodavao. Čovjek=Ovca, što je više šišaš, njoj više prija jer ne pati vrućinu 😜 Pa valjda ima nešto u tome, što mislite?

  • TechExpert 11.01.2018.

    Sjecam se ko jucer da je bilo, ja i frend na kavi, i jedan i drugi imamo Iphone 5 i ugasi mi se mob na 25 posto, par minuta nakon ugasi se i njemu na 20 posto. Znaci telefoni su u to vrijeme bili stari oko godinu i mjesec dana, taman garancija istekla. Nisam mogao vjerovat koji oni srot zapravo uvaljuju s obzirom sto bi mogli dati za te novce koje placamo...

  • gagi1993 11.01.2018.

    imam iphone i stavrno se baterija prepolovi nakon update-ova nista sad cu probat huawei pa cemo vidjeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare