Appleov šef protiv društvenih mreža: Nećaku ne da na Fejs

Tim Cook je u Engleskoj rekao kako tehnologija ne bi trebala dominirati u školi, pa čak ni u predavanjima gdje se koristi, poput grafičkog dizajna, svom nećaku brani društvene mreže
Vidi originalni članak

Appleov šef Tim Cook misli da bi trebalo uvesti ograničenja na korištenje tehnologije u školama, a rekao je i da ne želi da njegov nećak koristi društvene mreže. 

- Nisam od onih koji će reći da je uspjeh ako tehnologiju koristimo stalno. Ne priznajem to - rekao je Cook na engleskom Harlow koledžu, koji je jedna od 70 obrazovnih ustanova u Europi koje će koristiti Appleov Everyone Can Code (Svatko može kodirati) sustav koji koristi programski jezik Swift. 

Cook misli da tehnologija ne bi trebala dominirati ni u predavanjima u kojima se koristi, poput grafičkog dizajna. Kaže da i dalje imamo koncepte o kojima treba razgovarati i treba ih shvatiti, pa tako misli da u predavanju na kojem se raspravlja o literaturi ne bi trebalo biti puno tehnologije. 

- Nemam dijete, ali imam nećaka kojem sam postavio neka ograničenja. Postoje stvari koje ne želim dozvoliti; Ne želim ih na društvenim mrežama - rekao je. Apple je inače nedavno obećao da će pomoći u borbi protiv ovisnosti o iPhoneu i gadgetima. 

Cook nije jedini od šefova tehnoloških divova koji su limitirali tehnologiju djeci i bližnjima. Bill Gates svojoj djeci nije dao da koriste pametne telefone dok su bili mlađi od 14 godina, a Steve Jobs svojoj djeci nije dao da koriste iPad kad je predstavljen 2010. godine.

Idi na 24sata
Komentari (10)
 • Deleted user

  Tako i moja susjeda pravi specijalne palačinke koje ona neće jesti.

  22. 1. 2018,   19:29
 • Deleted user

  pa će neko reć da naši nisu vizionari... kod nas projektori najjači komadi tehnologije :)

  22. 1. 2018,   12:50
 • 104u

  a zašto mu neda na fejs?

  22. 1. 2018,   13:12
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.