To je to što me zanima!

Battlefield 5 donosi vojnikinje i vraća se u Drugi svjetski rat

Kao što je to bilo za BF1, tako i sada neupućeni fanovi napdaju igru i tvrde da nije bilo vojnikinja u Drugom svjetskom ratu. Inače prva najava nije potpuno oduševila fanove igre koja donosi ogroman niz noviteta
Vidi originalni članak

Nakon što su nas u Battlefieldu 1 vratili u Prvi svjetski rat, kreatori slavne pucačine odlučili su igrati na kartu nostalgije i popularnost Battlefielda 1942, pa će nas sljedeća igra opet vratiti u najpopularnije okruženje za pucačine - Drugi svjetski rat. 

Kao u prethodniku imat ćemo mod ratnih priča (War Stories), ali s novim i manje poznatim detaljima brutalnog ratovanja. Tako bi mogli vidjeti razoreni Rotterdam, ali i područja poput sjeverne Afrike, unutrašnjosti Francuske, a konceptne fotografije pokazale su i da bi mogli ratovati u snijegom okovanoj Norveškoj. Combined Arms je co-op mod za najviše četiri igrača koji bi trebao, kako navode kreatori igre, biti nešto između kampanje za jednog igrača i multiplayera. Battlefield je već poznat po realističnom prikazu uništavanja različitih objekata, a fizika bi trebala biti još naprednija. Izgleda da će i kretanje po različitim podlogama imati utjecaj, no kakav još treba vidjeti u samoj igri. 

Prva najava, ali i promo fotografije otkrivaju kako će u igri biti i ženskih likova koji će se boriti, a upravo zbog toga igra je dočekana pohvalama. Slično se dogodilo i prije dvije godine kad su na glavnim fotografijama promovirali crnog vojnika. No, kao što je tada bilo onih koji su potpuno pogrešno tvrdili da nije bilo crnaca u Drugom svjetskom ratu i danas se ponavljaju online komentari onih koji su propustili koji sat povijesti te su se našli prigovarati na račun "povijesne netočnosti" i korištenja vojnikinja.

Igra ove godine prolazi kroz niz promjena kojima uvode novitete koji su proslavili i druge igre (poput Fortnitea). U multiplayeru ćemo i dalje uživati u osnovnim modovima, a u DICE-u naglašavanju igranje u timovima kao ključ preživljavanja. Slušanje naredbi vođe tima donijet će nam bodove, koje tim može potrošiti na razna posebna vozila ili napade. Timovi će biti važni i za preživljavanje jer igračima se zdravlje neće vratiti na maksimum, a i streljiva neće biti posvuda. Oslanjat ćemo se na liječnike i support koji će davati opremu ili ćemo morati na postaje za opskrbu. Svaki će igrač, po uzoru na Fortnite, moći i graditi stvari poput rova ili zaštitnog zida.

Još jedna od promjena je i da igra više ne bi trebala forsirati igrače da kupuju ekspanzije kako bi dobili nove mape i oružja, već će to dolaziti kao nadogradnje, no mikrotransakcije će biti prisutne, ali najvjerojatnije za uređivanje likova.

Prije dvije godine u otprilike isto vrijeme izašle su najave za Battlefield 1 i Call of Duty: Infinite Warfare. Prvi je dočekan pohvalama i oduševljenjem, dok su Call of Duty fanovi sasjekli u komentarima i svoje osjećaje pokazali tipkom 'ne sviđa mi se' na YouTubeu. U sličnoj je situaciji sada i Battlefield 5 koji je dočekan podijeljenim reakcijama, a jedan od mogućih razloga je i prikaz vojnika u najavi i fotografijama gdje se mogu vidjeti s oslikanim licima u bojama. 

Igra izlazi 19. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • danijel51 27.05.2018.

    Ovo ce bit nabolja igrica sa najboljom grafikom sto se tice ww2 i opcenito...a svi ovu koji vredaju bf su noobovi iz coda koji nemaju poma koliko je bf dobar...bf1 je 17x tezi od cod ww2...cod je za amatere a bf za prave igrace 😊

  • iPhonchek 26.05.2018.

    Pa ja Muslim da nije iskljucivo zbog zena u igri nego se ljudima ne sviđa setting, tema igre kao i meni, ja Sam dislike-a, i gle 253k dislike-252 like-to sie govori o igri Kolik vi God hvalili Igru. Sjetite se CoD IW, Nakhon par Dana kad je igra skupila par milijuna dislike-ova-odmah se doticni bacaju na WWII citaj mjenjaju temu igre. Community je htjela moderniji setting a ovi opet sa WW sranjem, neka im, ja ju ne uzimam!!!

  • Jedan_dečko 26.05.2018.

    o cemu bi oni pravili igrice da nije bilo WW2

Komentiraj...
Vidi sve komentare