To je to što me zanima!

Hrvatska igra 'zapalila' svijet: SCUM zaradio 11 milijuna eura

Zagrebački Gamepires ostvario je ogroman uspjeh i u pet dana prodao gotovo 650.000 kopija svoje igre SCUM. Zbog toga će morati zaposliti niz novih programera i community stručnjaka, ali i širiti se u novi prostor
Vidi originalni članak

Nova hrvatska igra SCUM već danima ne silazi s prvog mjesta liste najprodavanijih igara na online platformi STEAM. Survival igra zagrebačkog Gamepiresa u prvom danu se prodala u fantastičnih 250.000 kopija, a pet dana kasnije dostigli su 650.000, rekao nam je Andrej Levenski, suosnivač studija poznatog i po igri Gas Guzzlers. 

Igra je ostvarila zaradu od gotovo 11 milijuna eura jer se trenutno prodaje po 16,79 eura. Naime, igra je objavljena u Early Access programu na Steamu, gdje se obično objavljuju igre koje su još u razvoju.

U razgovoru za 24sata Levenski otkriva kako je lansiranje igre premašilo njihove najoptimističnije prognoze.

- Naša projekcija je bila da će biti ogroman uspjeh ako igra prođe 100.000 kopija, to je bila ta psihološka granica, tako da je ovaj uspjeh van svih očekivanja - rekao je Levenski. 

Na produkciji igre surađivao je i hrvatski studio Croteam, u kojem također ponosno kažu da je ovo ogroman uspjeh za hrvatski gaming. 

- Svi smo u jednu ruku sada postali dio Gamepiresa da im pružimo podršku jer su forumi prepuni komentara, upita korisnika - rekao je Daniel Lučić iz Croteama. Naime, u Gamepiresu su u pet dana objavili već petu zakrpu za igru kojom ispravljaju sve nedostatke i dodaju nove funkcionalnosti. 

- Svaka im čast i dobro da oni sada nemaju lansiranje neke igre. Teško je zamisliti koliko je to poruka na dnevnoj bazi i na svim mogućim platformama - rekao je Levenski koji kaže kako su već angažirali cijeli niz ljudi, ali da će i morati zapošljavati nove ljude, a u prvom redu tu misli na programere. Uspjeh igre natjerao ih je i da traže novi prostor. 

Na pitanje o tome gdje leže razlozi ovakvog uspjeha, Levenski kaže kako su već neko vrijeme pripremali teren jer je igra iznimno kompleksna u odnosu na slične naslove poput Fortnitea ili PUBG-a. 

- Ovaj broj je čisti organski rast nastao iz našeg rada - kaže Levenski i dodaje da su od starta uzeli normalan ljudski pristup prema igračima, što su oni i prepoznali.

Što je točno SCUM?

SCUM je igra preživljavanaj u otvorenom svijetu, ali za razliku od aktualnih hitova nudi iznimno detaljnu razinu prilagodbe likova i praćenje metabolizma te nešto višu dozu realizma igre u kojoj ćete morati sakupljati resurse i opremu da bi preživjeli u krajoliku koji vas može dizajnom podsjetiti na brojne dijelove Hrvatske. 

- Originalni plan je bio da u Early Access fazi budemo otprilike godinu dana, ali igrači će imati svoje zahtjeve i to će se sigurno mijenjati - otkriva nam Levenski. Dodaje kako će oni oblikovati igru, koja će jednom kad bude potpuno gotov proizvod najvjerojatnije imati i višu cijenu.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • cassini 06.09.2018.

    šteta što je 3rd person view...

  • manjacha 05.09.2018.

    kako uopce mogu spomenuti fortnite u istoj recenici sa PUBG i SCUM... fortnite je djecja igra

  • Salvarica 05.09.2018.

    Popularan ras SCUM treba da se zahvale popularnim strimerima koji igraju igricu, poput Samita,DrDisRespekt i ostalima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare