iWatch - Appleov pametni sat u prvoj polovici 2013. godine?

Američki poslovni portal Business insider tvrdi da je Apple sklopio partnerstvo s Intelom u cilju razvoja sata temeljenog na operativnom sustavu iOS
Vidi originalni članak

Ručni satovi odavno su pokleknuli pred brojnim modernijim uređajima. Većina ljudi odrekla ih se jer točno vrijeme uvijek mogu provjeriti na svojim mobilnim telefonima ili mp3 playerima. No, Apple misli kako te, za neke ljude zaboravljene naprave, i te kako imaju budućnost. Nakon što su stvorili iPhone, iPod i iPad, vrijeme je za još jedan proizvod s oznakom “i”. Riječ je o ručnom satu iWatch koji bi se navodno na tržištu trebao pojaviti u prvoj polovici iduće godine.

Američki poslovni portal Business insider tvrdi da je Apple sklopio partnerstvo s Intelom u cilju razvoja sata temeljenog na operativnom sustavu iOS. Izvori bliski proizvođačima u Kini naveli su pak da će Appleov sat imati bluetooth i OLED ekran veličine 1,5 inča. Analitičari smatraju da je iWatch zapravo nagovještaj linije računala nosivih na ruci koji bi u budućnosti mogli postati hit. U takav koncept, čini se, vjeruju i ulagači jer je u tzv. kickstart kampanji za iWatch već prikupljeno 10 milijuna dolara.

Ostvare li se ove najave, Apple bi i ovoga puta mogao popularizirati već prisutnu, ali nedovoljno iskorištenu tehnologiju i uvjeriti ljude da im upravo to treba. Dogodilo se to i u vrijeme kada je predstavljen prvi iPhone. On nikako nije bio prvi telefon s touchscreen tehnologijom ni jedini koji se mogao spojiti na internet i pokretati aplikacije. No, Apple ga je učinio traženim proizvodom i uspio ljude uvjeriti da je to svjetski “mobitel broj jedan”. U tome su uvijek bili majstori pa je realno očekivati da bi se satovi uskoro mogli vratiti na naše ruke.

Idi na 24sata
Komentari (21)
 • Deleted user

  ja želim gadget koji ću stavit na ruku, iz njega ispucat mrežu kad mi netko ide na živce, nazvat mamu da mi napravi sarme a ženu zamrznut u vremenu i prostoru kad mi ide na živce :)

  29. 12. 2012,   10:06
 • global

  Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno ...

  30. 12. 2012,   06:59
 • samoborac123

  kladim se da će biti orginalan kao i ime....

  29. 12. 2012,   11:32
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.