Lažna igra na Facebooku: Ne šaljite nikome kopiju osobne!

Policiji su dosad stigle tri prijave, a dosad nije zabilježeno da su počiniteljima nešto platili niti da je netko zlouporabio njihove osobne podatke, ali se ni ne isključuje mogućnost da se to tek dogodi
Vidi originalni članak

Prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije što potvrđuje i pojava koju je ovih dana uočila požeško-slavonska policija, a riječ je o lažnoj nagradnoj igri na Facebooku čiji organizatori traže od sudionika da im dostave osobne podatke kako bi im poslali navodnu nagradu.

Požeško-slavonska policija izvijestila je u ponedjeljak da je u posljednjih nekoliko dana dobila nekoliko prijava građana koji su putem
Facebooka sudjelovali u nagradnoj igri i zatim na messenger dobili poruku kako su baš oni 'sretni dobitnici' pa moraju porukom poslati fotografije osobne iskaznice kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im nagradu.

No, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su im se organizatori navodne nagradne igre javljali shvatili su da su možda postali žrtve neke vrste prevare pa su slučaj prijavili policiji.

Policiji su dosad stigle tri prijave, a dosad nije zabilježeno da su počiniteljima nešto platili niti da je netko zlouporabio njihove osobne podatke, ali se ni ne isključuje mogućnost da se to tek dogodi.

S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta policija upozorava građane da prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije te ih poziva da ne nasjedaju na razne 'nagradne igre' na društvenim mrežama, niti da dostavljaju osobne podatke nepoznatim osobama, a ako smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju da joj događaj prijave na broj 192.

Idi na 24sata
Komentari (40)
 • TITO LEGENDA HEROJ

  najjače su one vi ste današnji sretni izabranik za nešto...hahah,100 puta u danu svaki dan,pa koja budala može nasjesti na to

  13. 8. 2018,   14:40
 • Karamela_1

  Tako je bila na fb i neka "igra" za najslađe dijete. Trebalo je uz sliku, poslati mjesto, dob ime i prezime.... I masa ljudi slala. A stranica neka novootvorena.... Ne znas ni tko prima te slika ni zasto. Kako su ...

  13. 8. 2018,   15:04
 • friklik

  Da sam se javljao n amaill-ove koje sam dobivao zbog radi davanja par mil.dolara od osoba koje bježe zs 10-ak i više mil dolara bio bih najbogatiji u svmiru:)) S.O.D.( skate or die);))

  14. 8. 2018,   13:18
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.