To je to što me zanima!

Mali, ali pali: Uz revolucionarni čip i fotke će biti puno ljepše

Mate 20 vidjet ćemo 16. listopada, a on stiže s Kirinom 980, procesorom koji donosi puno bolje performanse u radu i igrama, ali i daleko kvalitetnije fotografije, za koje će se brinuti umjetna inteligencija
Vidi originalni članak

Huawei je u petak na IFA sajmu u Berlinu najavio da ćemo 16. listopada službeno vidjeti novi Mate 20 telefon kojeg će pogoniti Kirin 980, mobilni procesor nove generacije koji će omogućiti ogroman skok u performansama, ali uz uštedu energije.

Ovo je prvi SoC (system on a chip) proizveden 7-nanometarskim procesom, koji mu je omogućio da na kvadratni centimetar smjesti 6,9 milijardi tranzistora ili 1,6 puta više u odnosu na prethodnu generaciju. Ono što će korisnicima najvažnije zvučati je 20 posto bolje performanse i učinkovitost veća za 40 posto. 

Kirin 980 prvi je procesor i koji ima Cortex-A76 jezgre koje su 75 posto snažnije i 58 posto učinkovitije od prethodne generacije, odnosno rezultirat će bržim pokretanjem aplikacija, boljim multitaskingom i lakšim korištenjem uređaja. Tu je i prvi Mali-G76 grafički procesor, koji ima 46 posto bolju snagu procesuiranja i 178 posto bolju potrošnju energije kako bi igre bile još bolje na mobitelima.

Dok je prethodnik imao jedan NPU, dodatni čip za umjetnu inteligenciju, ovdje se nalaze dva što omogućuje Kirinu da prepozna 4600 fotografija u minuti. Uz performanse u igrama, obični korisnici će najjasnije vidjeti performanse i u kod fotografija, a novi čip ima i novu generaciju procesora za obradu slike koji može obraditi 46 posto više podataka. Dobio je i novu HDR tehnologiju te rješenja koja će uklanjati šum na fotografijama, ali i puno preciznije prepoznavati objekte koji se kreću. Kirin ima i modem s podrškom za LTE Cat.21 i download brzine od 1,4 Gbps. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • picek666 04.09.2018.

    Još uvijek zadovoljan s mate10-pro

  • najindustrijalizovanija 31.08.2018.

    Bit će najbolji čipset a onda će prepustiti samsungu S 10 prvo mjesto kad se pojavi na početku godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare