Mladi hrvatski informatičari osvojili medalje na olimpijadi

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade
Vidi originalni članak

Mladi hrvatski informatičari iz zagrebačke XV. gimnazije - Josip Klepec (4. razred) osvojio je srebrenu, a Paula Vidas (4. razred) brončanu medalju na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se održava od 12. do 18. kolovoza u Varšavi, priopćio je Hrvatski savez informatičara.

Učenici XV. gimnazije Dominik Fistrić (3. razred) i Leonard Inkert (4. razred) natjecanje su završili na samoj granici brončanih medalja.

Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Nastup mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Hrvatska informatička reprezentacija u Zagreb se vraća u subotu 18. kolovoza, u 11:20 sati.

 

Idi na 24sata
Komentari (2)
  • dopizdilomi

    Ma što će nam to, nama trebaju političke nauke, politolozi i slični.

    18. 8. 2018,   13:34
  • ispravak_navoda

    Svaka im cast. Imamo nesto puno osvajaca medallja u zadnje vrijeme. Oce kakav docek biti? :)

    18. 8. 2018,   09:45
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.