To je to što me zanima!

Napravili su pametni zvučnik preko kojeg ćete moći i surfati

Huaweijev AI Cube je zvučnik s Alexom, ali u sebi ima integriran 4G ruter, pa će poslužiti onima koji žele surfati mobilno ili ovakav zvučnik ponijeti na godišnji.
Vidi originalni članak

Povezani uređaji i umjetna inteligencija glavni su trendovi ovogodišnjeg sajma IFA u Berlinu, a nizu kompanija koje imaju svoje pametne zvučnike sada se priključio i Huawei. Kineski div predstavio je u petak AI Cube, a iako bi iz imena rekli da se radi o kockastom zvučniku, ovdje nema ni traga kocki. No, ovaj je zvučnik u isto vrijeme i 4G ruter.

Što se pameti tiče, AI Cube radi s Amazonovom Alexom i na nju se odnosi AI dio naziva uređaja koji omogućuje da slušamo glazbu, upravljamo povezanim uređajima i obavljamo tisuće drugih radnji. Ovo bi mogao biti dobar dodatak kad idemo na godišnji, ili za one koji su se odlučili prebaciti isključivo na mobilni internet jer se jednostavno koristi kao ruter. Sve što trebate je 4G SIM kartica koju spajate s uređajem, a podržava LTE Cat.6 brzine downloada. Ima i 802.11ac Wi-Fi standard, odnosno dual-band mrežu.

U Huaweiju očito računaju na veliki potencijal pametnih zvučnika, jer bi ih do 2020. trebalo biti više od 225 milijuna u domovima diljem svijeta (prema analizi Canalysa), a ovakva opcija sa 4G podrškom mogla bi biti atraktivna prevaga. U Europi bi trebao biti dostupan prije blagdana, no još nije poznato po kojoj cijeni.

Uz zvučnik su predstavili i Huawei Locator, svjetiljku s opcijom za očitavanje lokacije i podrškom kroz GPS, GLONASS, Galileo i Beidou navigacijske sustave te podršku za eSIM.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • marko209 01.09.2018.

    Spoji se na.... za par godina. A ne lipo uzivat zivot.

  • detetreceplanete 01.09.2018.

    wow jos jedan gadget koji necu imati 😣😣😣😓😓😓😓😓😓😤😤😤😢😢😢😢😢😢😭😭😭😱😱😱😰😰😰😰😬😬😬😬😠😠😠😡😷🤕🤧🛌🛌🛌🛌👎👎👁️👁️

Komentiraj...
Vidi sve komentare