Naši učenici osvojili medalje na geografskoj olimpijadi u Kanadi

Učenici koji su predstavljali Hrvatsku na svjetskoj geografskoj pozornici od 2010. do 2018. godine ukupno su u osam sudjelovanja osvojili 24 medalje: sedam zlatnih, osam srebrnih i devet brončanih
Vidi originalni članak

Srebrne medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi u gradu Quebecu u Kanadi osvojili su hrvatski učenici Nikola Bišćan iz Srednje škole Donji Miholjac i Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke, priopćilo je Hrvatsko geografsko društvo (HGD).

Brončanu medalju osvojio je Mihovil Penavić iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda, a pohvalu Leo Radalj iz III. gimnazije Split. 

Tim su postignućima, navodi HGD,  potvrdili da pripadaju u krug najistaknutijih mladih geografa u svijetu i dostojno prezentirali Republiku Hrvatsku. 

 Voditelji hrvatskog olimpijskog tima bili su Dubravka Spevec i Ivan Šulc, članovi Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva.

Učenici koji su predstavljali Hrvatsku na svjetskoj geografskoj pozornici od 2010. do 2018. godine ukupno su u osam sudjelovanja osvojili 24 medalje: sedam zlatnih, osam srebrnih i devet brončanih. 

 Uspješan nastup i kontinuirano osvajanje medalja hrvatskog tima na svjetskim geografskim olimpijadama rezultat je kvalitetnog i predanog višegodišnjeg samostalnog rada učenika, poticaja i pomoći njihovih učitelja i nastavnika geografije tijekom osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, potpore članova njihovih obitelji te kvalitetnih priprema koje organiziraju voditelji geografskog olimpijskog tima uz pomoć nekoliko djelatnika Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu. 

15. svjetska geografska olimpijada održana je pod pokroviteljstvom Svjetske geografske unije u Quebecu u Kanadi od 31. srpnja do 6. kolovoza. Na njoj je sudjelovalo je 165 učenika iz 43 države.

 Hrvatski se tim s olimpijade se vraća u četvrtak, 16. kolovoza, a u zračnu luku Franjo Tuđman dolaze u 7,30 sati. 

 

Idi na 24sata
Komentari (9)
 • gorgon

  Iz godine u godinu, pogotovo zadnjih 15-tak godina naši madi osvajaju medalje svih vrsta na mnogim natjecanjima od elektrotehnike,matematike,fizike,inženjerstva a nisu ni jedan promil priznati i slavljeni ko sportaši a oni su trebali biti naša budućnost, no eto otišli su ...

  7. 8. 2018,   11:12
 • eho

  Kada vidim ovakove rezultate presretna sam i od srca im čestitam na priznanjima i nagradama, odnosno tolikim medaljama! A prije svega uopće, na želji interesu i radu kao i na ustrajnosti činiti ono śto vole i što ih interesira..Bravo! I ...

  7. 8. 2018,   17:45
 • Valar

  U hrvatskoj se mrzi i prezire znanje i ucenje osim ako je u svrhu da nekoga prevaris i izmanipuliras.Onda je pozeljno.Znanost je u hrvatskoj nepostojeca.Postoji samo jad i bjeda.A hrvat mozes biti samo izvan hrvatske sto po meni nema nikakvog ...

  7. 8. 2018,   21:19
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.