Ne želite da vam iPhone radi sporije? To ćete moći isključiti

Nakon što su priznali da su namjerno usporavali telefone, protiv Applea su podignute brojne tužbe, ali i pokrenute istrage. Šef Tim Cook i sada tvrdi da su sve radili za dobrobit korisnika
Vidi originalni članak

Apple se vlastitom krivnjom našao usred ogromnog skandala nakon što je otkriveno da su namjerno usporavali starije telefone kako bi se baterije nosile sa zahtjevima telefona. Sada je direktor kompanije Tim Cook rekao da će u sljedećoj nadogradnji Appleova iOS-a vlasnici telefona moći isključiti tu opciju.

Tim Cook je u intervjuu za ABC News rekao da će nadogradnja stići sljedećeg mjeseca u ograničenoj verziji za developere prije širokog lansiranja za sve korisnike. 

ŠIRE SE ISTRAGE Američki Senat traži odgovore Applea zbog usporenih iPhonea

- Dat ćemo ljudima priliku da vide zdravlje baterija, tako da sve bude transparentno - rekao je i dodao da se to nije prije radilo. Kaže i kako će nadogradnja jasno ljudima dati do znanja kada telefon automatski smanjuje performanse kako bi se spriječila gašenja te da oni koji to ne žele, to mogu isključiti. 

APPLE SE ISPRIČAO Mislite da vaš stari iPhone radi sporo? Provjerite ove znakove

- Ali to ne preporučujemo - naglasio je Cook dodavši kako su to napravili da pomognu vlasnicima telefona da se produlji životni vijek baterija i da telefoni rade kad ih trebaju. Tvrdi kako su sve njihove radnje bile u službi korisnika i da su možda trebali biti jasniji tada, ali da su njihove namjere uvijek bile čiste. 

Usprkos namjerama, Apple je sada suočen s nizom tužbi zbog namjernog usporavanja telefona. 

Idi na 24sata
Komentari (6)
 • babovac

  iLopovi.

  18. 1. 2018,   09:19
 • Jedan_dečko

  za dobrobit korisnika hahah uvijek oni znaju sta ovce zele, sta ovce trebaju itd beeeeeeeeeeee

  18. 1. 2018,   09:35
 • kuku meni73

  Nadogradnja odnosno opcija će namjerno pokretati neki pozadinski proces koji će sisati bateriju.

  18. 1. 2018,   09:29
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.