Nije bio toliki hit: iPhone X se slabo prodaje, Apple ga ubija?

iPhone X neće doživjeti prvi rođendan, tvrdi korejski analitičar i umjesto da nastave prodaju po nižoj cijeni, Apple ga planira ugasiti, kako ne bi naškodio brojkama novih telefona koji stižu ove jeseni
Vidi originalni članak

Očekivanja su bila velika, iPhone X trebao je biti velika zvijezda u jubilarnoj godini za Appleove telefone, ali kupci se nisu s time složili. Najskuplji Appleov telefon zaslužan je za samo 20 posto prodaje Appleovih telefona u prošloj godini, a od njega se bolje prodavao čak i dosadni iPhone 8 (23 posto), prenosi TechRadar

Na slabije rezulate iPhonea X utjecala je i činjenica da je telefon stigao više od mjesec dana nakon iPhonea 8, ali i u početku je bila i relativno slaba ponuda. To su samo neki od razloga zbog kojih će iPhone X 'plesati samo jedno ljeto', umjesto da ga nastave prodavati po nižoj cijeni - što je uobičajeno kod Applea.

APPLE SE ISPRIČAO Mislite da vaš stari iPhone radi sporo? Provjerite ove znakove

Naime, korejski analitičar Ming Chi-Kuo, poznat po preciznim prognozama, navodi da će Apple ugasiti 5,8-inčni iPhone X i da će stići dva nova uređaja s ekranima koji se protežu preko cijele prednje strane telefona. Jedan bi trebao biti 6,5-inčni OLED, a drugi 6,1-inčni LCD telefon. Logika iza toga je da bi iPhone X sa nižom cijenom ugrozio prodaju novih telefona, prenosi MacRumors.

FRANCUSKI TUŽITELJI Pokrenuli istragu protiv Applea jer su usporavali starije uređaje

Pokaže li se to točnim, iPhone X bi mogao stići ove jeseni u novoj generaciji i dvije veličine (5,8 i 6,5 inča) uz novi 6,1-inčni uređaj u sredini. 

Osim njih, prodaja bi se trebala nastaviti za iPhone 7 i 8, a prema nekim glasinama mogli bi vidjeti i novu generaciju popularnog iPhonea SE.

Idi na 24sata
Komentari (18)
 • Zeleni_Zub

  Podhitno napraviti ajfon XV i bar 2000$ staviti cijenu

  23. 1. 2018,   11:18
 • Deleted user

  hahaha, snobovi žeeeljno iščekuju novi model

  25. 1. 2018,   08:53
 • thedarkside

  Mnogi su presli sa iphone na google pixel i nisu pozalili..

  23. 1. 2018,   17:43
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.