To je to što me zanima!

Nije bio toliki hit: iPhone X se slabo prodaje, Apple ga ubija?

iPhone X neće doživjeti prvi rođendan, tvrdi korejski analitičar i umjesto da nastave prodaju po nižoj cijeni, Apple ga planira ugasiti, kako ne bi naškodio brojkama novih telefona koji stižu ove jeseni
Vidi originalni članak

Očekivanja su bila velika, iPhone X trebao je biti velika zvijezda u jubilarnoj godini za Appleove telefone, ali kupci se nisu s time složili. Najskuplji Appleov telefon zaslužan je za samo 20 posto prodaje Appleovih telefona u prošloj godini, a od njega se bolje prodavao čak i dosadni iPhone 8 (23 posto), prenosi TechRadar

Na slabije rezulate iPhonea X utjecala je i činjenica da je telefon stigao više od mjesec dana nakon iPhonea 8, ali i u početku je bila i relativno slaba ponuda. To su samo neki od razloga zbog kojih će iPhone X 'plesati samo jedno ljeto', umjesto da ga nastave prodavati po nižoj cijeni - što je uobičajeno kod Applea.

APPLE SE ISPRIČAO Mislite da vaš stari iPhone radi sporo? Provjerite ove znakove

Naime, korejski analitičar Ming Chi-Kuo, poznat po preciznim prognozama, navodi da će Apple ugasiti 5,8-inčni iPhone X i da će stići dva nova uređaja s ekranima koji se protežu preko cijele prednje strane telefona. Jedan bi trebao biti 6,5-inčni OLED, a drugi 6,1-inčni LCD telefon. Logika iza toga je da bi iPhone X sa nižom cijenom ugrozio prodaju novih telefona, prenosi MacRumors.

FRANCUSKI TUŽITELJI Pokrenuli istragu protiv Applea jer su usporavali starije uređaje

Pokaže li se to točnim, iPhone X bi mogao stići ove jeseni u novoj generaciji i dvije veličine (5,8 i 6,5 inča) uz novi 6,1-inčni uređaj u sredini. 

Osim njih, prodaja bi se trebala nastaviti za iPhone 7 i 8, a prema nekim glasinama mogli bi vidjeti i novu generaciju popularnog iPhonea SE.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • jluci82 25.01.2018.

    hahaha, snobovi žeeeljno iščekuju novi model

  • hacklordsniper 24.01.2018.

    Nije niti čudo, po mome iskustvu zaslužili su. Iphone koristim od 4S i svake dvije godine nadogradim na noviji kad mi istekne ugovor. Iako su mobiteli dosad bili ok i svaki je imao neku manu, Iphone X je najgore smeće koje sam ikad kupio. Em cim je hladnije vani prestane mi raditi touch, mobitel se smrzava, gdje kinez za 300 kn ima 4G, Iphone X nema niti 3 G, veza jako loša, malo sam dalje od grada i mobitel uopće nemogu korisititi. Svaki sugovornik kaže da me čuje kao da sam u bačvi i prekine mi poziv misleći da nema signala. Uglavnom toliko sam razočaran da mi je ovo ujedno i posljednji Iphone. Za taj novac bi očekivao savršeno funkcioniranje u svakom trenutku, a na kraju susjed zadovoljniji s Kinezom z 300 kn sa free shippingom s ebay-a.

  • 23.01.2018.

    Nakon priznanja da namjerno usporavaju mobitele, nije ni čudo., Gayphone fanovi na aparatima

Komentiraj...
Vidi sve komentare