To je to što me zanima!

Note 9 - izdržljiva baterija, Bluetooth olovka i Fortnite

Uz novi Samsungov flagship sa zaslonom od 6,4 inča, osjetno izdržljivijom baterijom od 4,000 mAh, kamerom koja fotografije popravlja umjetnom inteligencijom predstavljena je suradnja s tvorcima Fortnitea
Vidi originalni članak

Samsung je u New Yorku na prezentaciji Galaxy Unpacked predstavio nove uređaje, a zvijezda programa bio je novi Galaxy Note 9. Predstavljeni Galaxy Note 9 ima veći zaslon od prethodnika - 6,4 inčni SuperAMOLED Infinity Display. Inovacija je i baterija od 4,000 mAh, što je pomak od 700 mAh u odnosu na raniju verziju Notea.

Zvuk ide preko stereo zvučnika AKG s Dolby Atmos podrškom. Skener otiska prsta sada se nalazi ispod kamere, a u Samsungu su ponosni i na novu kameru koju korištenjem umjetne inteligencije prepoznaje predmete i po potrebi dodaje boju i popravlja fokus.

Hit je S Pen olovka s Bluetoothom 

Na tržište stiže u varijanti sa 128GB i 512GB, no SD karticama memoriju je moguće pojačati sve do impresivnih 1TB. Galaxy Note 9 stiže sa 6GB RAM-a, opremljen Qualcommov Snapdragon 845 procesorom i podrškom za najbrže brzine mreže dostupne na tržištu (do 1.2 GB/s). Phablet je opremljen Samsungovim Water Carbon Cooling sistemom i AI algoritmom za prilagođavanje performansi za dugoročno stabilnu izvedbu.

Predstavljena je i nova verzija S Pen digitalne olovke s Bluetoothom koja u ovoj verziji može služiti i kao daljinski upravljač za fotografije, puštanje glazbe, a radi i sa sučeljem DeX koji mobilne uređaja pretvara u stolna računala. 

Novitet je i to što s novim Galaxyjem stiže i Fortnite za Androide, trenutno najpopularnija igra na svijetu koju igra više od dvije i pol milijardi ljudi.

- Note serija je oduvijek sinonim za premium tehnologiju i inovacije koje definiraju industriju, a ni Galaxy Note 9 nije iznimka. Dizajniran je prema željama i potrebama korisnika i pruža visoku razinu snage i inteligencije. Zaljubljenici u Note seriju Samsungovi su najvjerniji korisnici. Znamo da oni žele maksimalno iskoristiti prednosti svojih Note uređaja, a Galaxy Note 9 je jedini pametni telefon koji u potpunosti drži korak s njihovim užurbanim stilom života - istaknuo je DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija u Samsung Electronics.

Samsungov flagship na tržište dolazi u četiri zanimljive boje: Ocean Blue, Lavander Purple, Midnight Black i Metallic Copper. Cijena uređaja u Sjedinjenim Državama iznosit će 1.000,00 dolara za verziju s 128GB te 1,250 dolara za 512GB. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 20

  • blejky 20.08.2018.

    Imam note 8 i ne pada mi na pamet kupovati novi .Samsung jedno veliko razočarenje za jedan uređaj od 1000€ uz sve nadogradnje nije sposoban i dalje obavljati naj jednostavnije funkcije koje mobitel od 50 € radi bez problema a to su napraviti da jebene notifikacije rade kako treba. Od prijašnjeg fijaska sa uređajem kojeg nećemo imenovati Samsung je postao jedna paranoična firma koja je optimizacijom baterije koja ubija sve moguće procese u pozadini uzrokuje te probleme koje Note 8 ima. I bilo kakvo podešavanje nije moguće a one opcije koje ima da ne ubija te procese u pozadini ne vrijede ni kurcu. Sve u svemu vratio se na HTC i svi problemi nestali. Samsung nikada više.

  • dominik80 14.08.2018.

    U potpunosti se slažem s time da bih možda trebali pričekati neko vrijeme, u bližoj nam budućnosti dolaze mobiteli koji će zasigurno napraviti veći iskorak od malo poboljšane baterije, kamere i hlađenja..

  • davor430 12.08.2018.

    smeće haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare