Ostalo 6.400 mjesta: Otvorene prijave za jesenski upis srednje

Najviše mjesta ostalo je u srednjim školama Grada Zagreba, 1150. Prve ljestvice kandidata moći ćete pogledati već danas oko 18 sati, a konačne ljestvice bit će objavljene 30. kolovoza
Vidi originalni članak

Upisi u srednje škole u jesenskom roku otvoreni su u utorak, 21. kolovoza točno u podne. Prema Odluci o upisima u srednje škole Ministarstva znanosti i obrazovanja, u hrvatskim srednjim školama ostalo je nešto više od 6.400 mjesta, od kojih je najviše u Gradu Zagrebu, 1.155, gdje su i najveće upisne kvote.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji slobodna su 702 slobodna mjesta, u Primorsko-goranskoj njih 359, a u Osječko-baranjskoj 502 mjesta.
Prijave u sustavu NISpuSŠ su otvorene do 27. kolovoza, prve ogledne ljestvice bit će vidljive već danas, u utorak, oko 18 sati, a konačne ljestvice bit će objavljene 30. kolovoza.
Koja su sve zanimanja i u kojim školama slobodna, možete provjeriti u ovoj tablici.

Za programe koji traže dodatne provjere prijave će trajati do srijede, 22. kolovoza, dok će se dodatni ispiti, provjera, te unos rezultata održati u četvrtak 23. kolovoza.

publikaciji Ministarstva i CARNET-a detaljno su navedene upute i rokovi za upis svih smjerova, posebice paralelnih umjetničkih za koje je ostalo mjesta u svim županijama.

Konačne ljestvice za učenike s teškoćama u razvoju objavljene su također u utorak, 21. kolovoza. Na konačnim ljestvicama poretka nalaze se samo učenici koji su ostvarili pravo upisa. Podatak je vidljiv na kartici Moji rezultati. Učenici s teškoćama u razvoju ne nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave) već oni zajedno s ostalim učenicima upisnicu i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis donose u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa 31. kolovoza 2018. 

Učenici s teškoćama u razvoju koji nisu ostvarili pravo upisa mogu pokušati ostvariti upis u redovitom rangiranju od 21. kolovoza od 12:00 sati, kada će moći prijaviti programe u kojima je ostalo slobodnih upisnih mjesta. 

Sve dodatne informacije nalaze se na stranici upisi.hr.

Idi na 24sata
Komentiraj, znaš da želiš!
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.