Soba na kotačima: Volvo kaže da ćemo se uskoro ovako voziti

Volvo 360c je koncept kojim švedska kompanija želi pokazati kako oni zamišljaju prijevoz u budućnosti. Svojim potpuno autonomnim električnim autom žele konkurirati i avionima
Vidi originalni članak

Volvo je u srijedu novim konceptnim automobilom 360c pokazao kako zamišljaju transport i život budućnosti. 

Kao i brojna konceptna vozila koja smo vidjeli u posljednje vrijeme, ovo je potpuno autonoman električni automobil 5. razine, što znači da tu nema volana i papučica, već se automobil brine o svemu. 

Međutim, ovo je više od običnog električnog auta. 

- Industrija će se mijenjati sljedećih godina i Volvo bi trebao voditi promjenu u našoj industriji. Autonomna vozila omogućit će nam sljedeći veliki korak u sigurnosti, ali otvoriti nove poslovne modele u kojima će ljudi u autima raditi što žele - rekao je direktor Volva Håkan Samuelsson.

Volvo želi potaknuti razgovore, a ovim pokazuju kako je njihova ideja da se auto uklopi u naš život sutrašnjice, pa su tako osmislili nekoliko različitih scenarija u kojima bi ga koristili. 360c bi mogao biti mobilna spavaća soba koja će ponuditi udoban, tih i brz prijevoz ili bi mogao ponuditi odličan prostor za naš mobilni ured. Isto tako, ovo može biti i naša dnevna soba i prostor za zabavu. 

Ovakav auto s okolinom će komunicirati različitim vizualnim detaljima i rasvjetom duž karoserije, ali i zvukovima. 

U jednu ruku, Volvo se ovakvim automobilom želi natjecati i sa zrakoplovnom industrijom, barem što se tiče kraćih relacija i letova na udaljenostima od oko 300 kilometara.

Idi na 24sata
Komentari (148)
 • ferdoperdo

  Ljudi, vjerujte, kad ostarite, vasa djeca ce vas pitati, kako to da ste mogli biti tako ludi i sami voziti automobile, da ste godinama tako naivno ginuli na cestama, jer uskoro ce covjeku biti zabranjeno da vozi bez pomoci racunala. ...

  6. 9. 2018,   18:00
 • user_204031

  sviđa mi se ovaj stol pun stvari u autu.. pa kad naleti na šaht kod nas i sve se sa stola razleti okolo..

  6. 9. 2018,   19:17
 • Goran578

  nevolim ni kad me neko drugi vozi a pogotovo volvo nemogu napravit motor iz kojeg nekapa ulje a kamoli ovo :)

  6. 9. 2018,   18:06
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.