Stari koristan trik olakšava surfanje, a radi i na iPhoneu X

Your browser doesn’t support HTML5 video

Klik na vrhu ekrana jedna je od praktičnih opcija za koju mnogi korisnici Appleovih uređaja ne znaju. Ona vam omogućuje da se brzo vratite na početak stranice, Facebooka ili feeda na Instagramu
Vidi originalni članak

Appleov iPhone nudi gomilu korisnih prečaca unutar iOS-a, koji mogu olakšati korištenje i ubrzati rad na telefonu. NO mnogi su od njih poznati tek iskusnijim korisnicima. Jedan od takvih je i 'dvoklik' za povratak na vrh ekrana. 

U brojnim aplikacijama poput YouTubea, Facebooka ili dok surfate kroz vijesti često se jako brzo nađete na dnu ekrana, no postoji i jako brz način za povratak na vrh gdje ste možda nešto pročitali prije par minuta. Sve što trebate napraviti je dodirnuti vrh ekrana i skočit ćete na početak. 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Mnogi su korisnici mislili da će se to izgubiti na iPhoneu X zbog 'zuba' ili usjeka na vrhu ekrana i nepravilnog oblika. Međutim, stvar i dalje radi, ali sada je samo malo veći izazov pogoditi pravo mjesto. Na vrh stranice se možete vratiti, ali trebate stisnuti baš na dno tog zuba - kao da je tu standardni vrh ekrana, piše Cnet.

Idi na 24sata
Komentari (15)
 • J. K.

  Eto, napokon da i ja nešto naučim iz ovakvih članaka....Nikad nisam znao za ovu foru. Doduše to može biti zbog činjenice da koristim android....

  17. 4. 2018,   08:03
 • ars

  lupetate bezveze. nije 'dvoklik' nego obični klik bilo gdje na status bar. A na X možeš kliknuti bilo gdje na vrhu (ispod kamere, lijevo na sat ili desno na bateriju).

  17. 4. 2018,   10:00
 • detetreceplanete

  nemam ipxone x 😒😒😒😒

  16. 4. 2018,   20:56
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.