To je to što me zanima!

Svima besplatne knjige, ali će kasniti u OŠ Bistru i Vrbovec

Kasnila je javna nabava, ali sva će vaša djeca dobiti udžbenike do 10. rujna, pojasnio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. U Zagrebu će svi udžbenici za osnovne i srednje škole u ponedjeljak biti na klupama
Vidi originalni članak

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče... 

Nadam se da će i roditelji i djeca biti zadovoljni novom školskom godinom, rekao je u četvrtak župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
Kako je izvijestio, za svih 25.523 učenika županija je osigurala besplatne udžbenike, ali oni će zakasniti u OŠ Bistru i Vrbovec.
- Kasnila je javna nabava, ali sva će vaša djeca dobiti udžbenike do 10. rujna - istaknuo je župan.
Naglasio je da je županija nadogradila i školu u Bistri. Učenici su tako dobili osam novih učionica, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu i dizalo, a dograđene su i prostorije za nastavile.
- Najvažnije je da djeca više neće morati ići u školu u tri smjene - zaključio je Kožić. Obnovili su i školu u Desiniću koja će se sada grijati na biomasu. Zagrebačka županija osigurala je 177 pomoćnika u nastavi za 128 učenika s posebnim potrebama u 34 škole. Za pomoć učenicima povukli su 10 milijuna kuna iz EU fondova, čemu se županija pridružila s 8.845.000 kuna.
Iako osjećaju pad broja učenika, on u Zagrebačkoj županiji, zbog useljavanja, nije velik. Ove godine, ipak, imaju 65 učenika manje nego lani.
Zagrebačka županija za školstvo je uložila 33 milijuna kuna, a župan je istaknuo da je to iznos veći od bilo koje druge županije.

A kako su javili iz zagrebačkog Gradskog poglavarstva, učenike sve 123 osnovne i 82 srednje škole u ponedjeljak će na klupama dočekati udžbenici. Grad Zagreb besplatne udžbenike osigurava već 9. godinu za redom, istaknuto je u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • hipoteza pa teorija 30.08.2018.

    super cao-cao biskvit samo fali sokić i nemoj misliti na torticu

  • LANA555 30.08.2018.

    Sve to građani plačaju i pokljanjaju a miki samo to nosika i fotka se stime .Nije to iz njegove kase.

  • 30.08.2018.

    A sta je s nama ostalima koji nismo u Zagrebu mi nezivimo u Hrvatskoj pa knjige moramo placat

Komentiraj...
Vidi sve komentare