To je to što me zanima!

Tablet za školarca košta 800, a za one starije ima i za 1500 kn

Praktično i dostupno: Klinci vole prijenosna računala s ekranima osjetljivima na dodir. Ima brendova čiji tableti stoje nekoliko tisuća kuna, no poslužit će i puno jeftiniji...
Vidi originalni članak

Pri odabiru tableta za školarca hardverske osobine nisu nužno u prvom planu. Važni su izdržljivost i jamstvo te mogućnost da roditelj kontrolira sadržaj.

Proizvođači poput Amazona ili Leapfroga fokusirali su se na manju djecu, pa rade kućišta otporna na padove i imaju prilagođene verzije Android operacijskog sustava. Neki modeli nemaju ni pristup Googleovoj trgovini aplikacijama.

Ti su tableti više usmjereni prema zabavi, ali i njima treba dovoljno velik ekran na kojem će lako pročitati duže tekstove ili riješiti zadatke koje bi im učitelji mogli poslati.

ODJEĆA I OBUĆA Sve im treba: Odjenite svojeg školarca, i to za samo 50 kuna!

I YouTube može biti koristan za edukaciju, pa su veći ekrani praktičniji nego oni dijagonale sedam inča. Srednjoškolcima trebaju svestraniji, nešto moćniji uređaji, koji su i skuplji. Više će koristiti tablete za edukaciju pa trebaju one koji su bolji za rad s više aplikacija istovremeno. Treba promisliti i je li bolje uzeti tablet s podrškom za mobilni internet, a ne da radi samo na Wi-Fi mrežama.

MY tab H18 M101 Ima velik, 10-inčni ekran dovoljan za čitanje te kamere od 5 i 0,3 megapiksela, preporučen za osnovnoškolce. Cijena 799 kn.

Vivax tpc-101 Ekran je 10,1 inčni, kamere su slabije i snimaju fotke od dva megapiksella, no ima 3G modul i može služiti kao multimedijalni uređaj i na kampiranju. Memorija se može proširiti. Preporučen za osnovnoškolce. Cijena - 899 kn.

Amazon fire hd 10 Odlična vrijednost za uloženi novac. Jednostavna je roditeljska kontrola, a može se postaviti i više profila. Ekran ima 10 inča, a s jednim punjenjem baterije radi i do 10 sati. Preporučen za osnovnoškolce. Cijena 1100 kn.

Acer ONE 10 Uz odvojivu tipkovnicu postaje laptop s Windows 10 operacijskim sustavom, a može poslužiti i kao običan tablet. Baterija bi trebala izdržati osam sati rada s jednim punjenjem.  Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1619 kn. 

   

Asus-zenpad-10 Dijagonala ekrana je 10 inča. Tablet je opremljen procesorom sa četiri jezgre i dva gigabajta radne te 16 interne memorije. Kamere su od dva i pet megapiksela. Ima novi USB-C konektoro, a podržava i rad na LTE mreži uz uobičajeni Wi-Fi.    Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1599 kn.

Huawei-mediapad-t5-10 Masa mu je oko 460 grama, a ekran s dijagonalom od 10 inča Full HD rezolucije. Opremljen je kamerama od 2 i 5 megapiksela te moćnom baterijom kapaciteta 5100 mAh. Dolazi u verzijama sa dva ili tri gigabajta radne memorije. Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1499 kn.    

Lenovo-tab4 Dolazi s Androidom verzije 7.1 te dva GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Baterija bi trebala izdržati do 20 sati rada s jednim punjenjem. Dijagonala ekrana je 10 inča, ima kamere od dva i pet megapiksela te zvučnike s Dolby Atmos tehnologijom. Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1424 kn.

Huawei-mediapad-t3-8 Dijagonala ekrana je osam inča, ali ima tri gigabajta radne memorije, veliki kapacitet baterije i kameru od pet megapiksella koja snima Full HD video. Preporučeno za osnovnoškolce. Cijena 997 kn.

   

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 03.09.2018.

    onda im ne trebaju knjige

  • 02.09.2018.

    Ovaj svijet ide u k...

  • darac96 02.09.2018.

    nekuzim zasto tableti u skoli??? ok kuzim da trebamo ici naprijed sa svijetom ali dati 1500 kn za takvo nesto svi znamo kak ce se na to paziti nako 3-4 mjeseci pa onda novi opet za 1500kn... realno sto treba prvasicu tablet za skolu da uci preko neta kao i ovome u 8. razredu net mi je sluzio samo da prepisem kratki sadrzaj lektire nis drugo... citanje knjiga isuse kriste onaj koji moze citati knjigu 1-2h na tabletu bez suznatih ociju tome kapa do poda ali stvarno nakon 45 min odustajem od knjige jer me oci toliko peku da to nije za vjerovati... znaci mora imati kameru od min 8megapiksela za sto ja vas pitam??? mora imati barem 4 jezgre i 4gbrama i 32 giga meorije da ucitelj mu moze poslati fajl od 2 megabita ili da moze imati jeno 13-14 igrica na njemu.... mora imati i izdrzljivu bateriju evo ovaj za kampiranje u priodi umjesto da peca pokusava zapaliti vatru gleda kako se riba pece i kupa se mora imati i tablet da mu nebude dosadno... zasto bi ucitelj uopce nesto slao klincu nekuzim zato ima knjigu i lijepo procita zbirka stranica 32 zadaci 14.a,b,c 15,a,c 16.b,d eto domaca zadaca... tabletu u skoli nepotrebi i bacanje tesko zaradenih novaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare