To je to što me zanima!

To je budućnost: Ovako izgleda film koji su snimili na iPhoneu

U trileru Unsane pratimo Claire Foy koja završi kao pacijent psihijatrijske bolnice. Steven Soderbergh snimio je cijeli film iPhoneom i rekao da je ovo budućnost filma
Vidi originalni članak

Slavni redatelj Steven Soderbergh odlučio je svoj novi film Unsane, u kojem glavnu ulogu tumači Claire Foy, snimiti isključivo iPhoneom, za što kaže da je budućnost, a u utorak su objavili i prvu najavu koja otkriva priču ovog trilera.

Soderbergh je prošlog tjedna na festivalu u Berlinu rekao kako je na ovaj film gledao kao na potencijalno najveće oslobađajuće iskustvo koje je imao kao filmaš.

- Mislim da je ovo budućnost. Onaj tko ide gledati film, a da ne zna pozadinu o njegovoj produkciji, neće znati da smo sve snimili telefonom - rekao je Soderbergh. Na pitanje hoće li nastaviti s ovom praksom, govorio je o prednostima telefona i istaknuo da ljudi zaboravljaju da je ovo 4K snimka u kojoj je uživao na kino platnu. 

U samom filmu lik Claire Foy protiv svoje volje završi u psihijatrijskoj bolnici, iako je ona bila ta koja je uvjerena da je netko prati. Morat ćemo čekati izlazak filma u ožujku kako bi otkrili ima li stvarno psihičkih problema ili je žrtva neke zavjere.

Inače, film Tangerine iz 2015. godine prvi je snimljen iPhoneom, a i dijelovi Florida Projecta  koji je dobio nominaciju za Oscara su snimljeni iPhoneom 6S.
 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Divljakbolesni 31.01.2018.

    Ova kamera još nije spremna za takve stvari, ima mobitela sa puno boljim kamerama od Iphonea.

  • koko82 30.01.2018.

    super... to kaj da michael bay koristi prskalice u svojim filomovima za explozije a george lucas plastelin stop motion za specijalne efekte..... e sad da si mi rekao da je snimano na nokii 3310 koja nema kameru.... bio bi zainteresiran

  • introduction 30.01.2018.

    Hm, a da je snimljen na mobitelu koji nije iPhone onda ne bi bila budućnost...? To bi vjerojatno bio samo film snimljen mobitelom... No to po strani, film mi se čini zanimljiv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare