WhatsApp se bori protiv lažnih vijesti, dodali su korisnu opciju

Osim oglasa koji su objavili u indijskim listovima, WhatsApp je u borbi protiv lažnih vijesti dodao opciju kojom ćete vidjeti je li netko autor poruke ili ju je samo proslijedio
Vidi originalni članak

Lažne vijesti i dezinformacije na WhatsAppu uzele su toliko maha da su lažne optužbe o trgovini djecom i organima dovele do nasilja u kojem je ubijeno 12 ljudi. 

Stvar je došla do te mjere da je i vlada tražila dase nešto poduzme, a u Facebooku su reagirali tako što su u ključnim dnevnim listovima objavili oglase kojima pokušavaju educirati korisnike.

S druge strane i na samom WhatsAppu su uveli novu opciju, odsad će aplikacija imati malu oznaku iznad poruka koje su proslijedili korisnici. Nova funkcija nije velika promjena, ali je vezana uz sam način na koji radi WhatsApp. Kako su sve poruke zaštićene enkripcijom, ne mogu se protiv lažnih vijesti boriti kao Facebook koji skenira i pregledava sve javne objave u potrazi za sumnjivim sadržajem. 

Nova oznaka koja pokazuje da ste proslijedili poruku olakšat će praćenje razgovora u grupama i među korisnicima i dat će vam do znanja je li vaš prijatelj autor teksta ili netko drugi. Iz WhatsAppa podsjećaju korisnike i da razmisle prije nego će proslijediti neku poruku.

Idi na 24sata
Komentiraj, znaš da želiš!
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.