Želite prodati rabljeni auto? Uz ove savjete to će biti puno brže

Danas nije lako odlučiti prodati automobil no ako ste već donijeli odluku o tome onda ga zasigurno želite prodati što brže i bezbolnije pa evo i kako
Vidi originalni članak

Većina ljudi danas se emotivno veže za svoje automobile pa kada ga i naume prodati ili su to primorani teško se od njega odvajaju. Ako ste čvrsto odlučili svoga limenog ljubimca prodati onda to valja učiniti kako treba.

Prije svega automobil dobro operite i očistite jer ćete tako uočiti sitnice koje valja popraviti ili zamijeniti, a mogle bi osjetno podići cijenu vašega vozila. Usto, ostavit ćete dobar dojam na potencijalne kupce. Sitna, ali vidljiva oštećenja poput napuknuta fara, ogrebotine na laku, oštećenja na branicima itd...svakako popravite jer bi vam se u konačnici to trebalo isplatiti.

Obvezno zavirite pod poklopac motora i provjerite jesu li svi vitalni dijelovi ispravni i na mjestu. Očistite motor, ali pritom ne budite previše pedantni jer to može izazvati sumnju kupaca. Preporučujemo - napravite manji servis. 

Određivanje cijene ključan je faktor jer previsokom cijenom u startu gubite šanse za brzu i efikasnu prodaju. Na oglasnicima proučite kako se kreću cijene automobila sličnih vašemu pa za početak izračunajte neki prosjek te svoj automobil označite malo većom cijenom. Ona će vam dati prostora za cjenkanje.  

Kada ste to učinili prvo zakačite svoj oglas na Njuškalo, a zatim i na sve ostale. Za izrade oglasa nastojte iznijeti kratke i jasne informacije o automobilu koji prodajete. Pripazite da fotografije budu s jednoličnom pozadinom, ali i zanimljive i oku ugodne. Omogućite probnu vožnju, a preporučujemo i odlazak na neki od poznatih autosajmova koji se u nas redovno održavaju svakoga vikenda. 

Idi na 24sata
Komentari (13)
 • Deleted user

  O pa da. Kad ga sredim i picnem svidjet će mi se moj auto pa ga neću htjeti prodati!

  11. 7. 2018,   07:26
 • Deleted user

  Uz ovakve savjete u konačnici jedino možete izgubiti pare pri prodaji.

  11. 7. 2018,   07:32
 • Sivonja_VesnaZG

  Prodavo Mujo kravu i nikako da je proda-unajmi on cigu da mu je proda!Cigo..ama bratko nikakav problem će da vidiš kako ide-podje Mujo snjim i stao Cigo da se dere-narode prodajem kravu-prvotelka-daje 25L punomasnog mlijeka-na mlijeku kajmak mačak može da ...

  11. 7. 2018,   09:19
24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.