To je to što me zanima!

Ipak se tukao: Sin Steve Culeja cipelario bespomoćnog mladića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Domagoj, sin saborskog zastupnika Steve Culeja, sudjelovao je u tučnjavi u Vinkovcima. Nije kriv za premlaćivanje Mikuljana, koji je u komi, ali je mlatio drugog mladića...
Vidi originalni članak

Ivan Mikuljan (21), teško pretučeni mladić iz Andrijaševaca, i dalje je u kritičnom stanju. Njegovo se zdravstveno stanje ništa nije promijenilo. Uz njega cijelo vrijeme borave dvije liječnice KBC-a Osijek.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon što mi je u ruke došao Ivanov mobitel, na kojemu se još osjeti miris krvi, pomno sam ga pregledao. Pročitao sam sve Ivanove odlazne i dolazne poruke i niti u jednoj nema riječi o dogovorenoj tučnjavi niti o tome što je bilo na kirbaju u Rokovcima. Mislim da je moj bratić otišao u Vinkovce a da nije znao da je pripremljena sačekuša - rekao je Mikuljanov bratić, koji se cijelo vrijeme brine za Ivanovo zdravlje.

U rješenju Općinskog državnog odvjetništva naveli su osmoricu mladića koji su sudjelovali u tučnjavi. Prema rješenju, prvookrivljeni za premlaćivanje Mikuljana je 17-godišnjak iz okolice Vinkovaca. On je prvi 22. kolovoza u Vinkovcima udario 21-godišnjaka šakom u lice. Od siline udarca Mikuljan je pao na tlo i udario glavom. Zapisnik tu staje te nije precizirano što je s njim dalje bilo. Neki od sudionika u tučnjavi, koji još ne žele izaći u javnost, rekli su da su onesviještenog Mikuljana tukli nogama u glavu. 
Državno odvjetništvo navelo je kako je Mikuljanu slomljena jagodična kost, ozlijeđen mu je lijevi maksilarni sinus, imao je nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao.

Uz to zadobio je prijelom lijeve očne šupljine te su liječnici naveli da su sve to ozljede opasne za život. Drugookrivljeni u slučaju premlaćivanja je Domagoj Culej (22) zvani Dodo, sin saborskog zastupnika Steve Culeja. Njega sumnjiče da je mladića koji je došao s Mikuljanom udarao nogom dok je i taj mladić ležao na tlu. Prema rješenju, svi navedeni terete se da su sudjelovali u tučnjavi koja je imala za posljedicu teške tjelesne ozljede jedne osobe, pa su time počinili kazneno djelo protiv života i tijela.

Svi navedeni koji su sudjelovali u tučnjavi za sada se brane sa slobode. U zaključku Državnog odvjetništva opisali su i samu tučnjavu u kojoj su mladići sudjelovali. Dio njih se tuklo, dok su ostali stajali sa strane i navijali za njih. U svakom trenutku bili su spremni uključiti se u premlaćivanje. O svemu postoji i snimka nadzorne kamere obližnje urarsko-zlatarske radionice. Nju su policajci presnimili na DVD tijekom istrage te će biti jedan od glavnih dokaza protiv huligana.

- Samo da Ivanu bude bolje, bit će vremena za utvrđivanje tko je kriv, samo znamo da je naš Ivan uvijek stao u obranu svojih prijatelja. Nažalost, tako je bilo i ovaj put, no krvnički su ga kaznili - rekli su u obitelji. Ivan Mikuljan je na ugovor radio u Deutz - Fahru, tvornici kombajna u Županji. Kad ne bi bio na poslu, uvijek je bio spreman pomoći svojim susjedima. Neizmjerno je volio konje i niti jedno pokladno jahanje, od kada je stasao, nije prošlo bez njega.

- Prava je dobričina, jako vrijedan i kulturan, ne vjerujem da bi on počeo tučnjavu, uglavnom je branio svoje prijatelje - rekao je jedan od mještana Andrijaševaca.

Kako neslužbeno doznajemo, taj koji je dogovarao obračun na kraju se nije pojavio u Vinkovcima. Ostavio je svoje prijatelje na cjedilu.

Idi na 24sata

Komentari 359

  • PoznavateljPrilika 30.11.2018.

    kako se brane sa slobode ako je osoba u komi? 8 na jednog i nisu opasni za društvo? nisu opasni jer je jednom otac saborski zastupnik? OSOBA JE U KOMI!!!!!! Nisu smjeli bit pušteni van dok nisu svi svjedoci ispitani pred sudom. degutantno manipuliranje zakonima od strane nesposobnih uhljeba u pravosuđu

  • xpsp1a 07.09.2018.

    Što i očekivati od malog srbina Stevana, klošar...

  • matko8 05.09.2018.

    Nemojte srat dodo se uopce nije tuko

Komentiraj...
Vidi sve komentare