To je to što me zanima!

'Ovo se vidi jednom u životu': Rijetki prizori zaigranih kitova

Ribarski brod je imao rijetku priliku susresti se u blizini obale na jugu Kalifornije s prijateljski nastrojenim razigranim orkama
Vidi originalni članak

Kapetan Ryan Sweeney zapovijedao je ribarskim čarterom u sklopu plovidbe Brink Expeditions. Radi se o plovidbi tijekom koje putnici na brodu love ribu.

Oduševljeni kapetan objavio je na Facebooku kako je s posadom bio u meksičkim vodama kad im se pridružila grupa ovih posebnih kitova.

ZAIGRANI DIVOVI Znaju se i kitovi igrati: Ljušte se o kamenje i u tome uživaju

- Proveli smo s njima oko sat i pol vremena i gledali ih kako se igraju oko broda. Svi smo ostali iznenađeni njihovom znatiželjom. Vidjeli smo i kako najveći od njih jede ostatke morskog lava na udaljenosti od oko 35 metara od broda. Nakon toga su se nastavili igrati i krenuli su u našem smjeru - rekao je kapetan Sweeney.

Dodao je kako je u grupi bilo pet ili šest ovih ogromnih sisavaca. 

- Bila je to nevjerojatna interakcija ovih životinja s ljudima. Samo rijetki sretnici imaju priliku vidjeti ovako nešto u vodama južne Kalifornije. Veoma rijetko dolaze ovako blizu naše obale tijekom svojih migracija. To se može doživjeti samo jednom u životu - zaključio je kapetan.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bree77 12.09.2018.

    Predivni i natprosjecno inteligentni, nedavno sam ih imala prilike gledati u jednom parku.

  • DraženČičak-GTi 12.09.2018.

    Bili ste im lovina.

  • tigric@77 12.09.2018.

    Predivna bića 🐳

Komentiraj...
Vidi sve komentare